F1: Nem adom fel, de csodára lenne szükségem – Bottas

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.10.12. 15:10
null
Bottas tudja, hogy nincs sok esélye (Fotó: AFP)
Valtteri Bottas tisztában van vele, hogy csodára lesz szüksége ahhoz, hogy a 2020-as idény végén ő emelhesse magasba a bajnoki trófeát.

 

1. EIFEL NAGYDÍJ
OKTÓBER 9., PÉNTEK
1. szabadedzés: törölve
2. szabadedzés: törölve
OKTÓBER 10., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Bottas 1:26.225
Időmérő: 1. Bottas 1:25.269
OKTÓBER 11., VASÁRNAP
A verseny: 1. Hamilton, 2. Verstappen, 3. Ricciardo
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 25., 14.10
Portugál Nagydíj, Portimao
November 1., 13.10Emilia Romagna-i Nagydíj, Imola
November 15., 11.10Török Nagydíj, Isztambul

Hiába szerezte meg a pole pozíciót, majd mutatott be a verseny elején olyan manővert, amellyel ellenfele, Lewis Hamilton elismerését is kivívta, Valtteri Bottas minden eddiginél távolabb került a hőn áhított bajnoki címtől. A finn először elfékezte magát az élen, amivel utat nyitott a britnek, majd autója meghibásodása miatt nulla ponttal volt kénytelen távozni Németországból. Azzal, hogy Hamilton nyert, Bottas hátránya hat versennyel a vége előtt már 69 pont, ami azt jelenti, a finn hiába aratna valamennyi fennmaradó versenyen győzelmet, s futná meg a leggyorsabb kört, nem lenne világbajnok, ha a brit végig a harmadik helyen végezne.

Tudom, hogy eléggé nagy a lemaradásom a bajnokságban, szóval csodára lenne szükségem. Ugyanakkor nem fogom feladni, továbbra is magas szinten kell teljesítenem. Ez a helyes hozzáállás. Nincs is már értelme számolgatni a pontokat, hiszen nagyon nagy a hátrányom Lewis mögött. Ki kell tűznöm minden versenyhétvége előtt a célomat, és mindent meg kell tennem, hogy elérjem. Sosem adom fel. Nyilván néhány hónap múlva már okosabbak leszünk, hiszen tudni fogjuk, miként zárult az idei versenyfutás" – jelentette ki, majd a verseny elején bemutatott manőverére is kitért.

„Tudtam, hogy akkor lesz esélyem, ha a lehető legkésőbb fékezem úgy, hogy lehetőleg még a pályán maradjak. Azonban ő is nagyon későn fékezett, és túlkormányzottá vált. Nekem viszont eszemben sem volt könnyen adni magam, szóval úgy döntöttem, megpróbálom külső íven. Örülök, hogy sikerült visszaszereznem a pozíciómat" – mondta. A kemény csatáról márkatársa, Hamilton is megosztotta a véleményét.

„Annyi helyet próbáltam hagyni, amennyit csak lehet, azonban kikerült a látószögemből, szóval nem tudtam, pontosan hol van. Kimentem egészen kívülre, azonban ő visszajött és fantasztikus munkát végzett. Emlékszem, úgy jöttem ki a kanyarból, hogy az járt a fejemben, milyen remek manőver volt ez tőle. Egészen lenyűgözött" – beszélt elismerően ellenfeléről a címvédő, aki 91. győzelmével utolérte Michael Schumachert a vonatkozó örökranglistán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik