F1: leleplezték az új Ferrarit, íme, az F14T - képgaléria!

Vágólapra másolva!
2014.01.25. 14:44
null
Bemutatták az új autót – <a href="javascript:void()" onclick="initializeNGallery('Ferrari')"><strong>A GALÉRIA ELÉRÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!</strong></a>
Szombaton bemutatták a Formula–1-es világbajnokságban szereplő Ferrari legújabb gépcsodáját, az F14T-t.

Az olasz istálló bemutatta a 2014-es idényre épített autóját, amelytől azt remélik, hogy harcban lehetnek a világbajnoki címért.

A maranellói csapat új gépcsodája a versenytársak eddig bemutatott autóihoz képest másfajta orrmegközelítéssel készült el, sokkal laposabb lett.

A Ferrari a korábban elhangzottakkal szemben mégsem változtatott, hanem megtartotta az eddig használt első felfüggesztés struktúráját.

A mostani autó az első, amelyre hatással volt már a Ferrari technikai igazgatója, James Allison, aki tavaly év közben érkezett az istállóhoz a Lotustól. Az F14T a tervek szerint a nyilvánosság előtt a jövő heti jerezi teszten mutatkozik be.

A Ferrari reményei szerint az idei szezon szabályváltoztatásai, köztük az 1.6 literes turbómotorokkal, végre elhozzák az évek óta hiába várt világbajnoki címet.

Az előző idény csalódással zárult az olasz csapatnál, mert bár a szezon elején úgy tűnt, hogy versenyképes az autója, az év során nem tudott fejlődni és a világbajnoki címért küzdeni.

A régi, és az új Ferrari
A régi, és az új Ferrari

Az istálló spanyol pilótája, Fernando Alonso elmondása szerint szeretné megismételni Michael Schumacher tettét, és az ötödik szezonjában végső győzelemre vezetné a Ferrarit. A német pilóta 1996-ban szerződött az olaszokhoz, de egészen a 2000-es idényig váratott első világbajnoki címe, igaz, azt sorozatban négy követte.

„Azt hiszem, Schumacher az első vb-címét az ötödik szezonjában szerezte a Ferrarinál. Én most kezdem az ötödik évemet, remélhetőleg meg tudok ismételni valamit az ő sikereiből – nyilatkozta a leleplezés során Alonso. – Nyilvánvalóan az előző négy évben volt már néhány lehetőségünk, különösen 2010-ben és 2012-ben voltunk nagyon közel a világbajnoki címhez, úgyhogy az idén ismét megpróbáljuk, és bízunk benne, hogy ezúttal sikerrel járunk.”

A spanyol pilóta szerint a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönen visszatérése a csapathoz erős felállást eredményez az idényre.

„Úgy hiszem, Kimi és én papíron elég erős csapatot alkotunk, mert mindkettőnknek voltak már sikerei Formula–1-es karrierünk során. De minden év a nulláról indul. Ha jól teljesítünk, nagyon erős csapatunk lesz, jó eredményeket szállíthatunk a Ferrarinak. Ha nem teljesítünk elég jól, más csapatnál lesz a legjobb pilótapáros, tehát mindent megteszünk, hogy jól teljesítsünk. Azt hiszem, 2014-ben az F1-ben sok változás lesz az új szabályok miatt. A vezetési stílusnak is meglesznek a következményei, úgyhogy nagyon várom már, hogy felfedezzem ezt az új F1-et” – tette hozzá a spanyol versenyző.

Az olasz csapattal 2007-ben vb-t nyerő finn szerint Fernando Alonsóval együtt képesek lehetnek újra elhozni a címeket az előző évek Red Bull uralkodása után.

„Jó érzés visszajönni ahhoz a csapathoz, ahol 2007-ben világbajnoki címet szereztem – mondta a finn az istálló új autójának leleplezése során. – A célok ugyanazok: a lehető legjobb eredményt akarjuk elérni. Versenyeket akarunk nyerni és megpróbáljuk megnyerni a világbajnoki címet, ha erre képesek leszünk.”

Márpedig a finn szerint az F14T-vel minden esélyük meglehet az egyéni és a konstruktőri címet is megnyerni.

„Ha mi vagyunk a legerősebb csapat, és remélem, azok leszünk, akkor mindkettőt meg akarjuk nyerni. Az autó dönti majd el, hogy képesek leszünk-e visszahozni a világbajnoki címeket a Ferrarihoz. Rengeteg különböző dolog, főleg az új szabályok, határozzák meg a végeredményt. De azt hiszem, több, mint képesek vagyok rá, hogy küzdjünk a bajnoki címért.”

A 2014-ES RAJTLISTA
csapat
motor
rajtszám, pilóta (nemzetiség)
RED BULL Renault 1 Sebastian Vettel (német) 3 Daniel Ricciardo (ausztrál)
FERRARI Ferrari 14 Fernando Alonso (spanyol) 7 Kimi Räikkönen (finn)
MERCEDES Mercedes 44 Lewis Hamilton (brit) 6 Nico Rosberg (német)
LOTUS Renault 8 Romain Grosjean (francia) 13 Pastor Maldonado (venezuelai)
McLAREN Mercedes 22 Jenson Button (brit) 20 Kevin Magnussen (dán)
FORCE INDIA Mercedes 27 Nico Hülkenberg (német)
11 Sergio Pérez (mexikói)
SAUBER Ferrari 99 Adrian Sutil (német)
21 Esteban Gutiérrez (mexikói)
TORO ROSSO Renault 25 Jean-Éric Vergne (francia) 26 Danyiil Kvjat (orosz)
WILLIAMS Mercedes 77 Valtteri Bottas (finn) 19 Felipe Massa (brazil)
CATERHAM Renault 10 Kobajasi Kamui (japán)
9 Marcus Ericsson (svéd)
MARUSSIA Ferrari 17 Jules Bianchi (francia) 4 Max Chilton (brit)

A CSAPATBEMUTATÓK
RED BULL
RB10
január 28.
Jerez
MERCEDESF1 W05
január 28.Jerez
FERRARIF14 T
január 25.internet
LOTUSE22
január 24.
internet
McLARENMP4-29
január 24.internet
FORCE INDIA
VJM07
január 28.Jerez
SAUBERC33
január 26.internet
TORO ROSSO
STR9
január 27.Jerez
WILLIAMSFW36
január 28.Jerez
MARUSSIA?
január 28.Jerez
CATERHAMMR03
január 28.Jerez
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik