F1: Kubica a Williams versenyzőjeként tér vissza – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.22. 10:06
null
Kubica a 2010-es Abu-dzabi Nagydíj után vehet majd újra részt teljes versenyhétvégén (Fotó: AFP)
A Williams az előzetes várakozásoknak megfelelően hivatalosan is bejelentette Robert Kubica szerződtetését Abu-Dzabiban, így az is biztossá vált, Szergej Szirotkin számára nem maradt hely a patinás istállóban, hiszen a legutóbb nyolc éve rajthoz álló lengyel az újonc George Russell csapattársa lesz jövőre.
10. ABU-DZABI NAGYDÍJ
NOVEMBER 23., PÉNTEK
10.00–11.30: 1. szabadedzés
14.00–15.30: 2. szabadedzés
NOVEMBER 24., SZOMBAT
11.00–12.00: 3. szabadedzés
14.00: időmérő edzés
NOVEMBER 25., VASÁRNAP
14.10: a verseny (55 kör, 305.355 km) rajtja

Mint arról beszámoltunk, sajtóértesülések szerint Robert Kubica két ajánlatot is kapott a 2019-es szezon előtt: a Williams állandó versenyzői ülést, míg a Ferrari a tesztpilóta szerepkörének betöltését kínálta fel a lengyelnek, akinek a napokban kellett meghoznia a döntést.

A grove-i alakulat végül a szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj sajtónapját jelölte ki a bejelentésre, azaz hogy a legutóbb 8 éve induló, majd a csapatnál tesztpilótaként tevékenykedő Kubica újabb lehetőséget kap a Formula–1-ben, méghozzá az újoncGeorge Russell márkatársaként.

George Russell on Twitter

Absolutely buzzing to be driving alongside Robert in 2019 I've no doubt we'll be pushing each other from the word go!! Let's do this #WeAreRacing @WilliamsRacing

SZÁMOK KUBICA VISSZATÉRÉSE MÖGÖTT
8 év 4 hónap 3 nap – ennyi idő telik el a 2010-es Abu-dzabi Nagydíj, illetve a 2019-es idénynyitó Ausztrál GP között (a lengyel ezzel az 5. a vonatkozó örökranglistán)
157 – ennyi futam telik el a lengyel két teljes versenyhétvégéje között (ezzel a 3. az örökranglistán)

„Először is mindenkinek köszönettel tartozom, aki mellettem volt és segített az életem ezen nehéz időszakában. Rendkívül nagy küzdelem volt a Formula–1-be történő visszatérés, azonban ami az elején szinte lehetetlennek tűnt, most újra lehetségessé vált, hiszen nagy izgatottsággal jelenthetem be, hogy 2019-ben újra a Formula–1-es mezőny tagja leszek" kezdte Kubica, majd azt is megosztotta, mit vár a visszatéréstől.

„Eddigi életem egyik legnagyobb teljesítményeként gondolok a visszatérésre, s biztos vagyok abban, hogy kemény munkával és elkötelezettséggel képesek leszünk arra motiválni a csapatot, hogy szép eredményeket érjünk el."

Ezzel az is eldőlt,hogy Szergej Szirotkin állandó ülést már biztosan nem kap a névadó szponzorát, a Martinit az idény végén elveszítő Williamsnél, tehát új lehetőségek után kell néznie, méghozzá a királykategórián kívül, mivel az orosz a közösségi oldalain jelentette be, jövőre nem versenyez a Formula–1-ben.

Sirotkin Sergey on Twitter

Дорогие друзья, к большому сожалению, в следующем году я не буду выступать в Формуле 1. / Dear friends, unfortunately, I won't be racing in Formula 1 next year. #SMPRacing #WeAreRacing #F1 #AbuDhabiGP

Kubica visszatérésével pedig már csak egyetlen kiadó hely maradt a 2019-es szezonra, hiszen a Force Indiától hiába nem érkezett még hivatalos megerősítés, szinte biztos, hogy Lance Stroll lesz Sergio Pérez csapattársa.

Az egyetlen szabad hely így a Toro Rossónál vár gazdára, mely gárdánál Brendon Hartley jövője bizonytalan, így kérdéses, ki kap lehetőséget az ugyancsak visszatérő Danyiil Kvjat mellett.

AZ EDDIG BEJELENTETT 2019-ES PILÓTAFELÁLLÁSOK
CsapatMotor
Versenyzők
MercedesMercedes
Lewis Hamilton Valtteri Bottas
FerrariFerrariSebastian Vettel
Charles Leclerc
Red Bull
Honda
Max Verstappen
Pierre Gasly
RenaultRenault
Daniel Ricciardo
Nico Hülkenberg
HaasFerrari
Romain Grosjean
Kevin Magnussen
Force India (új néven)
Mercedes
Sergio PérezLance Stroll*
McLaren
Renault
Carlos Sainz Jr.
Lando Norris
Toro Rosso
Honda
Danyiil Kvjat
?
SauberFerrari
Kimi Räikkönen
Antonio Giovinazzi
WilliamsMercedes
George Russell
Robert Kubica
*még nem hivatalos
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik