Rosberg remekelt, a Red Bull megint szenvedett Bahreinben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.22. 06:45
null
Rosberg parádés idővel végzett az élen a bahreini teszt negyedik napján (Fotó: William Esler)
Nem tört meg a Mercedes-motorokat használó csapatok remek sorozata Bahreinben, hiszen a kollektív teszt negyedik napján is a stuttgarti autógyár erőforrását használó autó végzett az élen. Nico Rosberg ráadásul elképesztő idővel lett első, hiszen először tudott a mezőnyből 1:33-as időt futni, több mint másfél másodpercet vert a második helyezett Buttonra. Emellett teljesített egy versenyszimulációt is, cserébe kétszer is leállt alatta a Mercedes. Kimi Räikkönen a tegnapi balszerencsés napot követően ma nyugodt körülmények között dolgozhatott (bár öt perccel a vége előtt kicsúszott a Ferrarival) és Button is remek napot zárt. Daniel Ricciardo mindössze öt órát töltött a pályán ezen a napon, és csupán 15 kört tudott megtenni, a Red Bull problémái tehát továbbra sem oldódtak meg. Kicsit jobb szájízzel fejezhette be a mai tesztet a Lotus, Pastor Maldonado  ugyanis 59 kört tudott megtenni.

 

Mindössze 21 perc telt el, amikor máris félbe kellet szakítani a tesztet, mivel Marcus Ericsson autója állt meg a pályán. Tegnap a Caterham 98 kört tudott megtenni, de ma a közelébe sem érhetett ennek a számnak, hiszen teljesen szét kellett szerelni az autót, és Kobajasi Kamui csak az utolsó egy órában körözhetett vele.

A sauberesek sem jártak sokkal jobban, szinte az egész napot a garázsban töltötték, csak nagyon későn tudták kiküldeni a pályára Adrian Sutilt, aki alatt ráadásul meg is állt a kocsija. Ezzel szemben a Williams remekül ment, ma reggel mutatták be hivatalosan is a csapat új tesztpilótáját, Felipe Nasrt, aki egyből meg is kapta a lehetőséget a bizonyításra, a brazil pilóta pedig élt is ezzel, összesen 87 kört tett meg, és az összesített eredménylista negyedik helyén zárt.

Baljós előjelekkel várhatta a mai napot a Lotus, hiszen tegnap elromlott a váltó Maldonado autójában, és csak késve érkeztek meg az új alkatrészek. A venezuelai másfél órás késéssel kezdte meg a tesztet a többiekhez képest, azonban így is sikerült 59 kört teljesítenie. Tegnap úgy tűnt, hogy a Red Bull rátalált a helyes ösvényre, ma azonban megint nem találták a ritmust, Ricciardo mindössze öt órát és 15 kört töltött el a pályán, majd visszatért a boxba, és ott is maradt. Ennek megfelelően a világbajnoki címvédő együttes és a Renault mérnökei megint hosszan tartó beszélgetést folytattak egymással napközben...

A Mercedes-motoros csapatok pedig ott folytatták, ahol tegnap abbahagyták, Nico Rosberg amellett, hogy elsőként tudott 1:33-as kört futott (igaz, lágy gumikon), még egy teljes versenyszimulációt is teljesített. Ugyanakkor kétszer is leállt a Mercedes, ez intő jel lehet Hamiltonék számára. A McLaren ma is nagyon megbízhatóan teljesített, Button elégedetten szállhatott ki a kocsijából a nap végén. A Force India 19 kört tudott ma csak megtenni, Sergio Pérez tehát nem tudott mindent kihozni az autójából a váltó meghibásodása miatt.

A Ferrari tegnap nagyon kevés kört tudott megtenni, de ma Kimi Räikkönen minden gond nélkül körözhetett a tűzpiros autóval, és ugyan nem tudott Button és Rosberg közelébe férkőzni, de azért sikerült 81 kört futnia. Egyedül az bánthatja a finnt, hogy öt perccel a tesztnap vége előtt kicsúszott, de azért ez sem fogja őt nagyon letörni, ismerve a világbajnok természetét.

Jean-Éric Vergne meglepően lendületesen kezdte a mai napot, de azt követően rengeteget állt a boxban, végül 19 kört sikerült összehoznia. A Marussia a nap nagy részében próbálta működőképes állapotba hozni az autóját, Jules Bianchi végül öt kört tudott megtenni vele.

Folytatás jövő hét csütörtökön ugyanitt Szahírban, akkor is tartsanak velünk, mára szeretnénk megköszönni megtisztelő figyelmüket!

F1-ES TESZT, SZAHÍR, A 4. NAP EREDMÉNYLISTÁJA
1. Rosberg (német, Mercedes) 1:33.283 (86 kör)
2. Button (brit, McLaren-Mercedes) 1:34.957 (66 kör)
3. Räikkönen (finn, Ferrari) 1:36.718 (81 kör)
4. Nasr (brazil, Williams-Mercedes) 1:37.569 (87 kör)
5. Maldonado (venezuelai, Lotus-Renault) 1:38.707 (59 kör)
6. Pérez (mexikói, Force India-Mercedes) 1:39.258 (19 kör)
7. Ricciardo (ausztrál, Red Bull-Renault) 1:39.837 (15 kör)
8. Vergne (francia, Toro Rosso-Renault) 1:40.472 (19 kör)
9. Kobajasi (japán, Caterham-Renault) 1:43.027 (17 kör)
10. Ericsson (svéd, Caterham-Renault) 1.45:094 (4 kör)
11. Sutil (német, Sauber-Ferrari) időeredmény nélkül (7 kör)
12. Bianchi (francia, Marussia-Ferrari) időeredmény nélkül (5 kör)

 

KÖRRŐL KÖRRE

15.00 Ezzel pedig véget is ért a bahreini teszt negyedik napja.

Räikkönen 81 kört teljesített, majd öt perccel a nap vége előtt kicsúszott (Fotó: Pete Gill)
Räikkönen 81 kört teljesített, majd öt perccel a nap vége előtt kicsúszott (Fotó: Pete Gill)

 

14.55 Räikkönen pördült meg, vagy ment neki valaminek a négyes kanyar kijáratában, újra felvillantak a piros zászlók.

14.52 Nem tíz, hanem csak nyolc percük maradt a csapatoknak. Räikkönen, Nasr, Maldonado, Vergne, Kobajasi és Bianchi ki is ment a pályára.

14.47 Állítólag az utolsó tíz percre még megkapják a lehetősége a pilóták, hogy teljesítsenek néhány kört.

14.38 A változatosság kedvéért megint félbeszakították a tesztet, ezúttal Sutil kocsija miatt.

14.31 Kevesebb, mint fél óra van már csak hátra, de csak Kobajasi van kint a pályán.

14.16 Vergne hosszú szünetet követően tűnt fel újra a pályán.

Maldonado másfél órás csúszással ülhetett kocsiba, végül az 5. helyen zárt (Fotó: Pete Gill)
Maldonado másfél órás csúszással ülhetett kocsiba, végül az 5. helyen zárt (Fotó: Pete Gill)

 

14.14 Rosberget sem fogjuk látni már a mai napon, a német 89 kört tett meg, teljesített egy versenyszimulációt, ráadásul megfutotta a bahreini teszt eddigi leggyorsabb körét. Elégedettek lehetnek a Mercedesnél.

Az eddig megtett körök: Rosberg (89), Button (66), Räikkönen (70), Nasr (74), Pérez (19), Ricciardo (15), Vergne (6), Ericsson (4), Maldonado (45), Bianchi (3), Sutil (5)

14.04 A Caterhamnek sikerült összeszerelnie az autóját, így Kobajasinak maradt 56 perce a körözésre.

14.03 Eltakarították a Mercedest a pályáról, azonban mindenki bent maradt a boxban ezúttal.

13.52 Ötödjére is félbeszakították a mai tesztet, egyedül Rosberg nem tért vissza a boxba, a mai napon már másodjára állt le a Mercedes.

Nasr remek teljesítménnyel mutatkozott be a Williamsnél (Fotó:  William Esler)
Nasr remek teljesítménnyel mutatkozott be a Williamsnél (Fotó: William Esler)

 

13.46 Úgy tűnik, hogy Rosberg befejezte a versenyszimulációját, Jerez után már másodjára teljesíti ezt a német. Tegnap Hamilton is futott volna egy versenyszimulációt, ha a technika ördöge nem szól közbe.

13.37 A Force India befejezte mára a tesztelést. A hivatalos ok az, hogy megsérült Pérez autójának a hajtáslánca, de az Autosport értesülései szerint a váltóval volt gond.

13.28 Maldonado is visszatért a pályára, eddig 32 kört teljesített a venezuelai, ez az eddigi legjobb teljesítménye a Lotusnak a négy nap alatt.

Az eddig megtett körök: Rosberg (86), Button (64), Räikkönen (60), Nasr (66), Pérez (19), Ricciardo (15), Vergne (6), Ericsson (4), Maldonado (32), Bianchi (3), Sutil (3)

13.23 Räikkönen törte meg a csendet, visszatért a pályára, és magányosan körözget most a finn.

Folyamatosan érkeznek az új alkatrészek a Red Bull számára (Fotó: Twitter/CroftyF1)
Folyamatosan érkeznek az új alkatrészek a Red Bull számára (Fotó: Twitter/CroftyF1)

 

13.14 Megint üres a pálya, Räikkönennék is visszamentek a boxba.

13.08 Most éppen Button, Nasr és Räikkönen van kint a pályán, Rosberg visszament a boxba, akárcsak Sutil. Bianchi egyetlen kör erejéig kijött a Marussiával, de azóta is a garázsban áll.

Pár órás késéssel ugyan, de Sutil is kimehetett a pályára a Sauberrel (Fotó: OfficialSF1Team)
Pár órás késéssel ugyan, de Sutil is kimehetett a pályára a Sauberrel (Fotó: OfficialSF1Team)

 

12.56 Feltűnt a pályán a Sauber is, Adrian Sutil számára kevesebb mint két óra áll rendelkezésre ahhoz, hogy értékes információkat gyűjtsön be a csapat számára.

12.53 Rosberg folytatta a versenyszimulációját, 50 kört tett meg egyetlen tervezett kiállással megfűszerezve.

12.51 Button és Rosberg hasonó tempót diktált az elmúlt percekben. Közben Bianchi valóban kiment a pályára, de egy kört követően vissza is ment a boxba.

12.40 Pérez mindeközben a helyi kisfiúkkal állt le futballozni a paddockban.

12.40 Újra szabad a száguldozás. A Marussia pillanatokkal korábban azt írta, hogy Bianchi kimehet a pályára, ehelyett Button és Rosberg hagyta el a boxot újfent.

Az eddig megtett körök: Rosberg (72), Button (47), Räikkönen (53), Nasr (56), Pérez (19), Ricciardo (15), Vergne (6), Ericsson (4), Maldonado (32), Bianchi (2)

12.27 Maldonado autója megállt, megint félbeszakították a tesztelést. Emiatt Rosbergnek is abba kellett hagynia a versenyszimulációját, pedig az már a harmadik etapjánál tartott.

12.14 Eltelt több, mint öt óra, és a Saubernek továbbra sincs nyoma, annyit lehet tudni, hogy az alvázzal volt valami gond, de ezek szerint a probléma sokkal súlyosabb is lehet.

Button és a McLaren gyakorolja a boxkiállásokat (Fotó: Pete Gill)
Button és a McLaren gyakorolja a boxkiállásokat (Fotó: Pete Gill)

 

12.04 Button már a kivezető körében futott egy 1:35-ös kört, ami csupán egy tizeddel marad el a legjobb idejétől.

12.01 Rosberg még mindig kint van a pályán, egyértelmű, hogy versenyszimulációt teljesít a német. Most éppen Button körözget vele együtt.

11.52 Maldonado 1:44-es, míg Rosberg 1:40-es köröket futott az elmúlt percekben.

Az eddig megtett körök: Rosberg (45), Button (39), Räikkönen (53), Nasr (51), Pérez (19), Ricciardo (15), Vergne (6), Ericsson (4), Maldonado (19), Bianchi (2)

11.46 Maldonado az első két szektorban egyéni csúcsot döntött, de a harmadik szektorban csaknem két tizedet eldobott.

11.43 Jó negyven perces szünetet követően Maldonado is kihajtott a boxból, rajta kívül csak Rosberg fut köröket.

A Lotusnál a ragasztószalag került előtérbe a kasztni sérülését követően (Fotó: Pete Gill)
A Lotusnál a ragasztószalag került előtérbe a kasztni sérülését követően (Fotó: Pete Gill)

 

11.34 Az ausztrál egy kör után visszament a boxba, most egyedül Rosberg körözget a pályán.

11.31 Közel másfél órás szünetet követően Ricciardo is kigurult a Red Bull garázsából.

11.27 Räikkönen megelőzte Rosberget a célegyenesben, és megkezdte a 39. körét is a finn.

Ma sem maradhatott el a tanácskozás a Red Bull és a Renault mérnökei között (Fotó: Twitter/BAH_Int_Circuit)
Ma sem maradhatott el a tanácskozás a Red Bull és a Renault mérnökei között (Fotó: Twitter/BAH_Int_Circuit)

 

11.21 Räikkönen is kiment a pályára, közben pedig Hamilton elárulta, hogy sokkal jobban állnak annál, mint amire a tesztidény megkezdése előtt számítottak.

11.15 Nasr és Rosberg ment ki a boxból, előbbi már túl van az 50. körén is.

Az eddig megtett körök: Rosberg (27), Button (34), Räikkönen (37), Nasr (41), Pérez (19), Ricciardo (13), Vergne (6), Ericsson (4), Maldonado (11), Bianchi (1)

A Mercedes ma is rendkívül gyors, ezt már bizonyította Rosberg (Fotó: Twitter/mb_msp)
A Mercedes ma is rendkívül gyors, ezt már bizonyította Rosberg (Fotó: Twitter/mb_msp)

 

11.00 Négy óra van már csak hátra az első kollektív bahreini teszt utolsó napjából, de most senki sincs kin a pályán.

10.55 Räikkönen javított a legjobb idején, de így sem tudott elmozdulni a harmadik helyről.

10.45 Most megint csöndesebb kicsit a pálya, Nasr és Bianchi körözgetnek rajta.

Az eddig megtett körök: Rosberg (22), Button (34), Räikkönen (30), Nasr (35), Pérez (19), Ricciardo (13), Vergne (6), Ericsson (4), Maldonado (11), Bianchi (1)

10.31 Maldonadónak is van mért ideje, igaz, csak Ericssont tudta megelőzni egyelőre.

Így néz ki a Williams kormánya közelről (Fotó: William Esler)
Így néz ki a Williams kormánya közelről (Fotó: William Esler)

 

10.21 Bianchi most hagyta el a boxot, a csapat tájékoztatása szerint a francia versenyző Pérezhez hasonlóan rövid etapokkal fogja kezdeni a programját.

10.12 Most viszont csend van, mind a 11 autó bent áll a boxban.

10.10 Ricciardo még mindig kin van a pályán, Räikkönen és Nasr most hajtott ki. A Marussia szerint hamarosan Jules Bianchi is így tehet.

Az eddig megtett körök: Rosberg (22), Button (33), Räikkönen (25), Nasr (27), Pérez (19), Vergne (6), Ericsson (4), Maldonado (4), Ricciardo (6)

9.55 Ricciardo mért köröket is futott, megelőzte korábbi csapattársát, Vergne-t, de Pérez elé nem tudott beférkőzni. Maldonado már nem járt így, ő visszatért a boxba.

9.52 Maldonado is kimerészkedett újra a garázsból, ő és Ricciardo összesen három kört tett meg ezidáig.

Button már 30 kör fölött jár, és a sebességére sem lehet panasz (Fotó: Pete Gill)
Button már 30 kör fölött jár, és a sebességére sem lehet panasz (Fotó: Pete Gill)

 

9.50 Újra lengenek a zöld zászlók, Ricciardo gyorsan ki is hajtott a pályára, és nem is ment vissza egy kört követően. Közben Räikkönen, Nasr és Button is kiment a boxból.

9.42 A Mercedes-motoros csapatok összesen 93 kört tettek már meg ma, ezzel szemben a Renault erőforrásait használó csapatok csupán 13-at. Räikkönen eddig 20 kört ment a Ferrarival, a Saubereket és a Marussiákat még mindig nem láthattuk.

9.36 Újból félbeszakították a tesztelést, ezúttal Pérez miatt, aki az utolsó kanyar előtt csúszott ki, pedig előtte megfutotta az egyéni legjobb idejét az első és a második szektorban.

9.33 Marcus Ericssont ma már nem fogjuk látni, a Caterhamnél most azon dolgoznak, hogy Kobajasi tudjon menni néhány kört délután az autóval.

9.24 Rosberg tovább javított, 1:33.283-as ideje már egy másodpercen belül van a tavalyi Bahreini Nagydíjon futott pole pozíciós idejéhez képest.

Ricciardo ma csupán egy kört tett meg ezidáig. Az ausztrál szerint már nem a Renault hajtóművével van gond a Red Bullnál. „Pénteken mechanikai gondunk adódott, semmi köze sem volt a motorhoz. Seb csütörtökön szinte gond nélkül körözött, lassan fejlődünk, azaz ha felülkerekedünk a pénteki problémán, szombaton teljes napom lehet. Ha tényleg az lesz, és a jövő hét is jól alakul, Melbourne-ben formába lendülhetünk" – fogalmazott az ausztrál. A Red Bull vezetői szerint azonban az első két versenyen még meg kell barátkoznia a csapatnak az esélytelenséggel.

Az eddig megtett körök: Rosberg (21), Button (25), Räikkönen (14), Nasr (23), Pérez (17), Vergne (6), Ericsson (4), Maldonado (2), Ricciardo (1)

9.10 Pérez is futott egy mért kört, a mexikói délután már hosszabb etapokat fog menni a Force Indiával.

9.05 Rosberg autója olyannyira rendben van, hogy a német elsőként tudott a mezőnyből 1:33-as kört elérni Bahreinben (lágy gumikon).

Räikkönen tegnap sok időt veszített el a boxban, ma talán szerencsésebb lesz (Fotó: Pete Gill)
Räikkönen tegnap sok időt veszített el a boxban, ma talán szerencsésebb lesz (Fotó: Pete Gill)

 

8.56 Button és Nasr is javítani tudott eddigi legjobb köridején.

8.50 A német autóját sikerült visszavinni a garázsba, tehát újra szabad a pálya a többiek előtt. A Mercedes szerint nem komoly a probléma, úgyhogy Rosberg hamarosan visszatérhet a pályára.

8.37 Leállt Rosberg autója, újra elkezdték lengetni a piros zászlókat.

Az eddig megtett körök: Rosberg (13), Button (14), Räikkönen (9), Nasr (11), Vergne (6), Ericsson (4), Pérez (8), Ricciardo (1)

8.33 Ez meg is történt, a venezuelai a kocsijára szerelt rácsos szerkezettel (amit korábban már több autón is láthattunk a héten) hagyta el a boxot.

8.30 A Lotus tájékoztatása szerint Maldonado hamarosan beszállhat a kocsijába, és kihajthat a pályára.

8.22 Most Pérez és Rosberg van kint a pályán. A német tovább gyorsult, már bement 1:35 alá.

Ericsson (balra) és az elfüstölt Caterham (Fotó: Pete Gill)
Ericsson (balra) és az elfüstölt Caterham (Fotó: Pete Gill)

 

8.18 A Caterham eltávolította Ericsson autójáról a karosszériát és a padlólemezt, hogy kivizsgálhassa, mi okozta a kocsi leállását. Pontos tájékoztatás később várható.

A brit pénteken 103 kört tett meg a McLarennel, versenyszimulációt is teljesített, igaz, meg kellett szakítani más miatt a piros zászlós szünetben. „Nem mi vagyunk a leggyorsabbak, de azért nem is lassú az autó. A legmegnyugtatóbb az, hogy rengeteget tudtunk körözni, és az autó simán kibír egy versenytávot. Ez különösen az előző idény nehézségei után örvendetes, jó újra érezni a csapaton belüli kellemes bizsergést" – mondta Button, aki szerint sok csapatnál az is nehézséget okoz majd, hogy az idénynyitóig egyáltalán egyhuzamban megtegyen az autó egy versenytávot, az, hogy mindezt 100 liter üzemanyagból megoldja, még összetettebb kérdés.

8.10 Button a legutóbbi körében megfutotta az egyéni legjobbját az első szektorban, de végül nem tudott Rosberg elé kerülni.

Egyelőre Rosberg a leggyorsabb a 4. bahreini tesztnapon (Fotó: Twitter/BAH_Int_Circuit)
Egyelőre Rosberg a leggyorsabb a 4. bahreini tesztnapon (Fotó: Twitter/BAH_Int_Circuit)

 

8.05 Räikkönennek is van már mért köre. Egy órája megy már a teszt, de a Lotus mellett sem a Saubert, sem a Marussiát nem láthattuk még.

Az eddig megtett körök: Rosberg (7), Button (7), Nasr (5), Vergne (6), Ericsson (4), Pérez (4), Räikkönen (3), Ricciardo (1)

8.01 Megjött Rosberg, és egy 1.36.237-es idővel az élre ugrott. A német mögé Jenson Button jött fel.

7.58 Sőt, most már meg is előzte a franciát Nasr.

7.56 A brazil pilóta feljött a második helyre az eredménylistán, négy tizeddel volt lassabb, mint Vergne.

7.54 Nasr csatlakozott Pérez mellé, most ők ketten köröznek Bahreinben.

7.45 Most csak Pérez van kint a pályán, mindenki más a boxban van.

7.40 Vergne 1:41.784-gyel megelőzte Ericssont, aki a leállása előtt még tudott futni mért kört.

7.40 A Force India jelentése szerint Pérez nagyon rövid etapokat fog csak teljesíteni, elsősorban aerodinamikai elemeket fog megvizsgálni a csapat.

7. 34 Most már viszont újra szabad körözni, Rosberg ezt kihasználva gyorsan ki is ment a garázsból. Nasr is vele tartott.

7.30 A pálya már tiszta, de a Caterhamet még nem szállították vissza a boxba.

7.21 Máris felvillantak a piros zászlók, Ericsson autója állt le.

7.17 Daniel Ricciardo elhagyta a boxot, nagy kérdés, hogy a mai napon a Red Bull hány kört tud majd teljesíteni.

7.15 Most egyetlen pilóta sincs kint a pályán, a korábban felsoroltakhoz még Pérez csatlakozott az első 15 percben.

Nasr az idei szezon során a Williams tesztpilótája lesz (Forrás: Twitter/WilliamsF1Team)
Nasr az idei szezon során a Williams tesztpilótája lesz (Forrás: Twitter/WilliamsF1Team)

 

7.10 Räikkönen iis kihajtott a boxból. Tegnap a finn órákig várt tétlenül arra, hogy megszereljék a Ferrari telemetriáját, de utána már gond nélkül körözött, mondhatni, felkészült a záró napra. „Nem tettünk meg annyi kilométert, amennyit szerettünk volna, mert noha csak apró problémákkal szembesülnünk, idén ezeket is jó ideig tart kijavítani. Ez mutatja, mennyire bonyolultak ezek a rendszerek, de legalább délután stabilan tudtunk haladni” – nyilatkozta a finn pénteken.

A Mercedes ugyan lépéselőnyben van riválisaihoz képest, Lewis Hamiltont joggal nyugtalanítja, hogy szerdán fékhiba, pénteken a hidraulikus rendszer meghibásodása maitt kellett lemondania a nagydíjszimuláció teljesítéséről. „Remélem, jövő héten sikerül befejeznem egy versenyszimulációt, mert most nem ment. Minden lehetséges hibát szeretnénk felderíteni, hogy a versenyen már ne jöjjenek elő, vagyis e tekintetben pozitívum, hogy ma is rábukkantunk egyre” – mondta az angol.

7.04 Jean-Éric Vergne is kint volt a pályán, de egy kört követően visszatért a boxba, miközben Rosberg és Button tovább ment.

7.01 Felvillantak a zöld lámpák, ezt kihasználva Ericsson, Nico Rosberg és Jenson Button azonnal kihajtott a pályára.

6.55 Az időjárásra most sem lehet panaszkodni, napos idő fogadta a csapatokat Szahírban.

6.48 A Caterham autóját délelőtt Marcus Ericsson fogja vezetni, délután pedig átadja majd a helyét csapattársának, Kobajasi Kamuinak.

6.45 Sergio Pérez szerint még az első futam előtt be fogják hozni azok a csapatok a lemaradásukat, amelyek nem Mercedes-motorokkal mennek. A többi pilótához hasonlóan a mexikói is kiemelte, hogy a tesztidőszakból nem szabad hosszútávú következtetéseket levonni.

6.45 A Williams bejelentette, hogy az előttünk álló szezonban Felipe Nasr lesz a tesztpilótája (és ezzel együtt a harmadik számú versenyzője Felipe Massa és Valtteri Bottas mögött). A brazil sofőr a legutóbbi idényben a GP2-es sorozatban versenyzett, és ott végül a negyedik helyen zárt. Nasr mellett új szponzora is lett a brit csapatnak a Banco do Brasil személyében, amelyik piaci értéke alapján a harmadik legnagyobb bank a világon, és amelyik már a GP2-ben is támogatta Nasrt.

6.45 A Lotus pénteken váltóhiba miatt csak 26 kört teljesített Pastor Maldonadóval, a megoldás pedig az enstone-i főhadiszálláson található, azt pedig el kell szállítani Bahreinbe. Az alkatrészek csak szombat reggel érkeznek/érkeztek meg az arab szigetországba, így a szereléssel együtt garantálható, hogy Maldonado csak némi késéssel tud csatlakozni a munkához, azaz a Lotus ezen a héten nem tudja elkezdeni a felzárkózást, csak nő a lemaradása.

F1-ES TESZT, SZAHÍR, A 3. NAP EREDMÉNYLISTÁJA
1. Hamilton (brit, Mercedes) 1:34.263 (67 kör)
2. Button (brit, McLaren-Mercedes) 1:34.976 (103)
3. Massa (brazil, Williams-Mercedes) 1:37.066 (60)
4. Gutiérrez (mexikói, Sauber-Ferrari) 1:37.180 (96)
5. Pérez (mexikói, Force India-Mercedes) 1:37.367 (57)
6. Räikkönen (finn, Ferrari) 1:37.476 (44)
7. Kvjat (orosz, Toro Rosso-Renault) 1:38.974 (57)
8. Maldonado (venezuelai, Lotus-Renault) 1:39.642 (26)
9. Ricciardo (ausztrál, Red Bull-Renault) 1:40.781 (28)
10. Ericsson (svéd, Caterham-Renault) 1:42.130 (98)
11. Chilton (brit, Marussia-Ferrari) 1:46.672 (4)
Bottas (finn, Williams-Mercedes) idő nélkül (55)

F1-ES TESZT, SZAHÍR, A 2. NAP EREDMÉNYLISTÁJA
1. Magnussen (dán, McLaren-Mercedes) 1:34.910 (46 kör)
2. Hülkenberg (német, Force India-Mercedes) 1:36.445 (59)
3. Alonso (spanyol, Ferrari) 1:36.516 (97)
4. Rosberg (német, Mercedes) 1:36.965 (85)
5. Bottas (finn, Williams-Mercedes) 1:37.328 (116)
6. Kobajasi (japán, Caterham-Renault) 1:39.855 (66)
7. Vettel (német, Red Bull-Renault) 1:40.340 (59)
8. Vergne (francia, Toro Rosso-Renault) 1:40.609 (58)
9. Gutiérrez (mexikói, Sauber-Ferrari) 1:40.717 (55)
10. Grosjean (francia, Lotus-Renault) 1:41.670 (18)
11. Chilton (brit, Marussia-Ferrari) 1:42.511 (17)

F1-ES TESZT, SZAHÍR, AZ 1. NAP EREDMÉNYLISTÁJA
1. Hülkenberg (német, Force India-Mercedes) 1:36.880 (78 kör)
2. Alonso (spanyol, Ferrari) 1:37.879 (64)
3. Hamilton (brit, Mercedes) 1:37.908 (74)
4. Magnussen (dán, McLaren-Mercedes) 1:38.295 (81)
5. Vettel (német, Red Bull-Renault) 1:40.224 (14)
6. Sutil (német, Sauber-Ferrari) 1:40.443 (81)
7. Frijns (holland, Caterham-Renault) 1:42.534 (64)
8. Kvjat (orosz, Toro Rosso-Renault) 1:44.346 (5)
9. Grosjean (francia, Lotus-Renault) 1:44.832 (7)
Massa (brazil, Williams-Mercedes, 5 kör) és Bianchi (francia, Marussia-Ferrari, 3) nem futott mért kört.

A BAHREINI TESZT SZOMBATI BEOSZTÁSA
RED BULL Daniel Ricciardo
MERCEDES Nico Rosberg
FERRARI Kimi Räikkönen
LOTUS Pastor Maldonado
McLAREN Jenson Button
FORCE INDIA Sergio Pérez
SAUBER Adrian Sutil
TORO ROSSO Jean-Eric Vergne
WILLIAMS Felipe Nasr
MARUSSIA Jules Bianchi
CATERHAM Marcus Ericsson/Kobajasi Kamui

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik