F1: karosszériacsere Massa autóján, kihagyja a 2. edzést

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.25. 13:26
Csúnyán összetörte Felipe Massa a Williamsét az első belgiumi szabadedzésen, ám kissé bonyolultabb az oka annak, miért kénytelen a brazil kihagyni a második tréninget.

Felipe Massa az első szabadedzés elején csapta oda autóját a gumifalnak a Les Combes kijáratánál, a sérülés pedig annyira komoly volt a brazil Williamsén, hogy a szerelőknek a teljes karosszériát ki kellett cserélniük.az első szabadedzés elején csapta oda autóját a gumifalnak a Les Combes kijáratánál, a sérülés pedig annyira komoly volt a brazil Williamsén, hogy a szerelőknek a teljes karosszériát ki kellett cserélniük.

Bár a Williams szerelői talán el tudnának készülni a cserével a második edzés kezdetéig, egy dolog mégis útját állja annak, hogy Massa részt vegyen a délutáni gyakorláson. A szabályok szerint ugyanis ha egy autón ki kell cserélni az utascellát, az FIA-nak újra meg kell vizsgálnia a négykerekűt, amely csak akkor gurulhat ismét pályára, ha átment a gépátvételi eljáráson. Ezt viszont ma már nem teszik meg, csupán holnap reggel, így biztos, hogy Massa kihagyja a második tréninget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik