F1: Hamiltonék megcélozták a 7. vb-címet – megérkezett az új Mercedes

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.02.14. 09:53
null
Így mutat a W11-es (Fotó: AFP)
A Mercedes a közösségi oldalain rántotta le a leplet a 2020-as autójáról, a W11-esről. A csapat pályára is viszi a gépet, hiszen forgatási napot tart Silverstone-ban.

 

A Mercedes tartott már egy leleplezést hétfőn, a YouTube-csatornáján élőben közvetített esemény azonban nem az új autó bemutatásáról, hanem az új főtámogató, a vegyiparban érdekelt Ineos 5 évre szóló szerződésének bejelentéséről, illetve az együttműködés nyomán némi pirossal megbolondított festésének felfedéséről szólt.

A 2020-as versenygépre, vagyis a W11-esre tehát egészen péntekig, a hivatalos autóbemutatóig várni kellett. A német gárda az előző évekhez hasonlóan Silverstone-t jelölte ki az esemény helyszínéül, ahol be is járatja a gépet, hiszen filmforgatást tart, akárcsak szerdán a Red Bull.

Az új autóval kapcsolatban már a bemutató előtt tudni lehetett, hogy a tervezése már 2018 végén elkezdődött, s a gárda azt is elárulta, elsőként Valtteri Bottas hajthat pályára vele. A Mercedes végül nem várta ki a 10.30-ra kihirdetett kezdést, már előtte képeket közölt a W11-esről a közösségi oldalain.

Csütörtökön még az autó nélkül forgattak

Mercedes-AMG F1 on Twitter

2020 Collateral Day = Completed it. Tomorrow, the fun really begins! https://t.co/17gEA6ARiq

A tavaly sorozatban a hatodik konstruktőri címét ünneplő csapat idén is a Hamilton, Bottas kettőssel áll rajthoz, azonban nem kizárt, hogy ez a páros utolsó közös éve, hiszen jelenleg még egyik versenyző sem rendelkezik 2021-re érvényes szerződéssel, és bár a hírek szerint a hatszoros világbajnok épp a napokban kezdte meg a tárgyalást a hosszabbításról, a rendre egyéves szerződést kapó finn helyzete korántsem biztos.

Mercedes-AMG F1 on Twitter

Fix up, look sharp @F1 2020, here we come!!

Bottasnak ráadásul pont akkor kellene bizonyítania, amikor csapata csúcsot dönthet, míg márkatársa rekordbeállításra készül. A Mercedes ugyanis zsinórban a hetedik csapatbajnoki címét szerezheti meg, amivel maga mögé utasítaná az 1999 és 2004 között sorozatban 6 idényben győzedelmeskedő Ferrarit, míg Hamilton egy újabb vb-címmel a rekordtartó Michael Schumachert érné utol.

Az már biztos, a brit egy különleges, a megszokott színvilággal szakító bukósisakban vág neki az évnek, hiszen a közösségi oldalain bemutatott fejvédő a piros és sárga helyett lila motívumokat hordoz magán.

Lewis Hamilton on Twitter

2020 Purple Dove! #StillIRise #TeamLH

Képek a W11-esről

Így mutat a W11-es (Fotó: Twitter)
Így mutat a W11-es (Fotó: Twitter)
Így mutat a W11-es (Fotó: Twitter)
Így mutat a W11-es (Fotó: Twitter)

 

A W10-es és a W11-es

Gianluca D'Alessandro on Twitter

Anche se purtroppo l'angolo tra i due render è leggermente differente, da questa comparazione si può comprendere come la Mercedes abbia lavorato sulla zona delle pance, sulle bocche di raffreddamento e sui deviatori di flusso, cambiando "concetto" rispetto all'anno passato #F1

 

Az „ezüstnyilak” után az Alpha Tauri következik, amely istálló ma este mutatja be új dizájnját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik