F1: a Racing Point a Mercedesszel és a Red Bull-lal példálózott

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.01.23. 13:30
null
A csapat hatodikként árulta el az autóbemutatója időpontját (Fotó: AFP)
A Racing Point hatodikként osztotta meg, mikor mutatja be a 2020-as autóját, amellyel mindenképpen előrelépne. A csapatfőnök, Otmar Szafnauer azonban leszögezte, a sikerhez idő kell a Formula–1-ben.

 

A tavalyi rossz kezdés után hetedikként záró alakulat a címvédő Mercedes után ismertette, mikor leplezi le az idei versenygépét. Az eseményre február 17-én kerül sor a csapat főtámogatója, a BTW főhadiszállásán. A Racing Point közleménye szerint a gárda 2020-as tervei lesznek napirenden, s bár már most is előrelépésre számít, a csapatfőnök, Otmar Szafnauer elárulta, időre van szükségük.

„A Formula–1-ben időre van szükséged a sikerhez. Még a Mercedesnek is három évébe telt, hogy győzzön, miután megvette a Brawnt, egy olyan gárdát, amely épp elhódította a konstruktőri címet. Amikor a Red Bull megvette a Jaguart, hány év kellett, hogy nyerjen? Öt év! Szóval ez időbe telik" – mutatott rá Szafnauer.

„Lawrence (Stroll, a csapat tulajdonosa – a szerk.) persze nagyon ambiciózus, azonban meg kell értenie, a siker nem egyik napról a másikra jön. Az emberek sokszor mondják azt, hogyha tiéd a világ összes pénze, akkor semmi sem számít. Azonban ez nem csak a pénzről szól. Az igaz, hogy pénz nélkül nem lehetsz sikeres, de akkor is időre van szükséged, ha van elég pénzed. A Red Bull sem volt pénz szűkében, Dietrich Mateschitz azt mondta, tegyetek, amit csak akartok. A Mercedesnek is volt bőven pénze" – magyarázta, majd azt is hozzátette, a két említett gárdával szemben nekik nem áll rendelkezésükre a „világ összes" pénze.

„Jelenleg annyi pénzünk van, hogy nem kell visszatartanunk a fejlesztéseinket, ez korábban probléma volt. Amikor fejlesztenéd az autót, de nincs elég anyagi forrásod az alkatrészek legyártásához, az nagyon idegőrlő. Szóval ezen már túlléptünk, mint ahogyan azt is megtehetjük már, hogy leigazolunk valakit, ha szeretnénk. Korábban ez nem így volt. Talán még mindig a mi költségvetésünk a legalacsonyabb, azonban eddig túlélő üzemmódban voltunk. Most már nem vagyunk, és rendkívül sokat jelent az, hogy rá tudjuk pakolni az autóra azokat a fejlesztéseket, amelyeket elterveztünk."

2020-AS CSAPATBEMUTATÓK
CSAPAT
DÁTUMBEMUTATÓ
MERCEDESFebruár 14.
FERRARIFebruár 11.
RED BULL?
MCLARENFebruár 13.
RENAULTFebruár 12.
ALPHA TAURIFebruár 14.
RACING POINT F1Február 17.
ALFA ROMEO
?
HAAS?
WILLIAMS?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik