F1: Hamilton tudja a megoldást a péntek pótlására

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 10:46
null
Hamilton a szurkolók javát akarja (Fotó: AFP)
Mindössze 23 percet körözhettek a versenyzők a Formula–1-es Kínai Nagydíj péntekre tervezett két szabadedzése során. Lewis Hamilton, a Mercedes háromszoros világbajnoka néhány perccel az edzés után egy alternatív javaslattal állt elő.

Magyar idő szerint hajnali négykor kezdtek körözni a pilóták a sanghaji aszfaltcsíkon, ám mindössze öt perc után megállították a tréninget. Olyan nagy volt a köd és a szmog Sanghaj felett, hogy az orvosi helikopter adott esetben nem tudott volna leszállni a pályához legközelebb lévő kórháznál.

Noha negyven perc múlva, 18 percig zajlott is az edzés, ám öt óra után pár perccel ismét előkerült a piros zászló, és többet a nap folyamán egyetlen pillanatra sem lengették meg a zöldet – azaz a komplett második edzés piros zászló alatt pörgött le.

A második tréning végén még a nézőket szórakoztató Lewis Hamilton elsőként próbált valamilyen megoldással előállni a kialakult probléma kezelésére, vagyis a kiesett kétszer másfél óra gyakorlási lehetőség pótlására.

„Nagyon sajnálok mindenkit itt a helyszínen és a tévék előtt is. Valamilyen megoldást kell találni, hogy megoldjuk a fennálló problémát. Szombati program: három edzés, időmérő vasárnap reggel, verseny délután. Kinek tetszene a váltás? Komolyan, ez egy nagy lehetőség az új vezetőség számára, hogy proaktív és kreatív legyen” – vetette fel az angol pilóta az edzés után néhány perccel több rövid üzenetben is a Twitteren.

SZAVAZÁS

Megvalósul Hamilton ötlete?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Ötletnek kiváló Hamilton felvetése – és akadt is már példa az F1 történelmében vasárnap reggeli időmérőre –, de a két pénteki szabadedzést hivatalosan megrendezték, tehát nincs mit pótolni. Másrészt, Charlie Whiting a második szabadedzés alatt elmondta, hogy nem változtatnak az előzetes menetrenden.

„Kötött a versenyhétvége menetrendje, ezért nem tudjuk későbbre tenni az edzést. Sajnálom a szurkolókat” – fogalmazott az FIA versenyigazgatója.

Az is felvetődött, hogy a vasárnapra ígért eső miatt előrehozzák szombatra a futamot, de ez valószínűleg a televíziós szerződések miatt meghiúsul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik