H. L. 2020.01.24 13:20 Frissítve: 2020.01.24 14:12

F1: Hamilton távozása lehetőséget kínálna a Mercedesnek

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff bár folytatná az együttműködést Lewis Hamiltonnal, tudja, nem lehet mindenre hatással, így a Rubens Barrichellótól komoly dicséretet kapó versenyző távozását is lehetőségként fogná fel.

Barrichello komoly dicsérettel illette Hamiltont (Fotó: AFP)

 

Jelenleg négy versenyző, köztük a nemrég hosszabbító Charles Leclerc és Max Verstappen rendelkezik legalább 2021 végéig érvényes szerződéssel, s a legutóbbi sajtóhírek szerint Lewis Hamilton sem áll távol attól, hogy újabb évekre kötelezze el magát a Mercedesszel.

A német gárda csapatfőnöke, Toto Wolff azonban továbbra sem biztos versenyzője maradásában, hiszen tudja, bármikor előállhat egy a 2016-oshoz hasonló forgatókönyv. Akkor ugyanis Nico Rosberg még nyáron hosszabbítást írt alá, majd nem sokkal a világbajnokká koronázása után váratlanul bejelentette a visszavonulását.

„A sportcsapatok sosem állandóak, ami azt jelenti, folyamatosak a változások, s ezek a változások bizonyos lehetőségeket kínálnak. Amikor Nico úgy döntött, hogy befejezi, az első, amire gondoltam, az volt, ez milyen lehetőségeket teremthet számunkra. Aztán kiválasztottuk Valtterit (Bottas), ami helyes döntésnek bizonyult” – kezdte az osztrák, majd kitért Hamilton helyzetére is.

„Remélem, hogy folytatódik az együttműködésünk, azonban ez nem csak rajtam múlik. Nincs kétség afelől, hogy Lewis alappillére a csapatnak. Úgy gondolom, a csapat elsődleges értékeit a moralitás és az integritás jelenti, így Lewis helyzetének és céljainak a megértése kulcsfontosságú lesz a döntéshozatalnál” – árulta el Wolff.

Hamilton jövőjét tehát látszólag továbbra is sok kérdés övezi, Rubens Barrichello szerint azonban az biztos, a brit versenyző minden idők egyik legjobbja, sőt, amikor arra kérték, alkossa meg a tökéletes pilótát, elmondta, bizonyos szempontból Michael Schumachernél és Ayrton Sennánál is jobbnak tartja a hatszoros bajnokot.

„Hamilton talán tehetségesebb, mint Schumacher és Senna – jelentette ki a brazil, aki hosszúra nyúlt pályafutása során mindhármuk ellen versenyezhetett. – Lewisból sokáig csak az érettség hiányzott, azonban nagyon sokat fejlődött ezen a területen, és ma már láthatjuk, mi lett ennek az eredménye. A Brazil Nagydíj csapatrádióját hallgatva is kitűnt, mennyire nyugodt maradt, miközben az információkat osztotta meg, s elmondta, mire van szüksége, és mire nincs” – hozakodott elő egy példával.

„A tökéletes versenyzőmet így Ayrton képességeivel, Michael bátorságával és Lewis összehangoltságával vértezném fel” – tette hozzá.

2020.05.12 20:26:37

F1 ZSOLDOS BARNA

NS-VÉLEMÉNY. Már nem megváltóként, csupán megtűrt emberként tekintenek rá.

2020.05.09 14:17:03

F1 ZSOLDOS BARNA

NSOktatás, 1. RÉSZ. Böngéssze át velünk a 2020-as F1-es sportszabályzat legérdekesebb, legmeghökkentőbb részeit.

2020.05.06 07:26:33

F1 TÓTH ANITA

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben.

2020.04.29 17:16:00

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA. Alonso az esőben lekörözte Schumachert, de kerékcseréje balul sült el.

2020.04.14 12:33:36

F1 I. SZ.

F1-ES TOPLISTA, EXTRA. A húsvétkor elhunyt legenda legnagyobb futamgyőzelmére emlékezünk.