F1: Hamilton 90 millió eurós szerződést írhat alá – sajtóhír

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2020.01.17. 14:02
null
Jövőre is egy csapatban versenyeznek? (Fotó: AFP)
Olasz sajtóértesülés szerint a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton közel áll ahhoz, hogy meghosszabbítsa szerződését a Mercedesszel.

 

A brit világbajnok kontraktusa idén jár le a Mercedesszel, s miután a 2019-es idény végén többször is szóba hozták a Ferrarival, maradása kétségessé vált. Ám Charles Leclerc decemberi, hosszú távra szóló szerződése a háttérbe szorította a ferraris pletykákat, és most a La Gazzetta dello Sport értesülései szerint már arra sem kell sokat várni, hogy Lewis Hamilton is elköteleződjön jelenlegi csapatával.

Így Leclerc és Max Verstappen után a 2021-es pilótapiac újabb kulcsszereplője biztosítaná a jövőjét, ami a Red Bullt vezető Christian Horner azon kijelentését támasztaná alá, mely szerint a topversenyzők nem fognak csapatot váltani a nagy szabályváltozásokat hozó 2021-es kiírásra.

Nem mellesleg az olasz lap értesülései alapján a brit egy 90 millió eurós kontraktust írhat alá úgy, hogy nem kötelezi el magát hosszú távon a sorozatban 6 konstruktőri címet nyerő Mercedesszel. Új szerződése ugyanis 2022 végéig szólna, vagyis évi 45 millió eurót kereshetne.

A nemrég hatodszor is Laureus-díjra jelölt Hamilton a hosszabbítással az ötödik versenyzővé válna, akinek legalább 2021 végéig van érvényes szerződése. Ám míg a Mercedes egyértelműen a brittel tervez, Valtteri Bottas jövője nem tűnik garantáltnak a németekkel annak ellenére sem, hogy a finn gondolkodás nélkül kötelezné el magát újabb évekre a gárdával.

„Mint minden egyes versenyző, én is megvizsgálom, milyen lehetőségeim vannak, mielőtt döntést hozok 2021-ről. Az viszont egyáltalán nem kérdés, hogy folytatni akarom-e csapattal, hiszen nagyon jól érzem magam itt. Jól teljesítünk, és sokat tanulok, miközben egyre jobb és jobb pilótává válok. Jelenleg itt tartunk" – magyarázta a hétszeres futamgyőztes Bottas.

„Meglátjuk, hogyan alakul az idény kezdete, és miként gondolkozik a csapat a jövőről. Szóval ez sok dologtól függ, és ezeknek a tényezőknek össze kell állniuk. Persze én is nyitva fogom tartani a szememet, és nyitott leszek a jövőt illetően" – tette hozzá a finn, aki azt is elárulta, örülne, ha ezúttal többéves szerződést írhatna alá a címvédő alakulattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik