F1: Ha tehetném, minden szerződést széttépnék - Ecclestone

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.02. 08:47
Bernie Ecclestone, az F1 gazdasági vezetője szombaton Texasban meghallgatta az anyagi nehézségekkel küzdő három csapat, a Sauber, a Force India és a Lotus képviselőinek panaszait, majd a sajtó elé állt, és elmondta, tisztában van a problémákkal, de nem tudja rájuk a megoldást.

„Versenyezni fognak, ezt garantálom. Ott lesznek vasárnap a rajtrácson – mondta Ecclestone az egyeztetés után, miután az is felvetődött, hogy a három csapat bojkottálja a vasárnapi versenyt. – A 2015-ös szereplésük miatt viszont nagyon aggódom. Tudom, mi a probléma, de nem tudom, hogyan lehet megoldani. A kezemet megkötik a szerződések és a szabályok. Ha tehetném, minden szerződést széttépnék, és a nulláról kezdeném. Nem akarom, hogy tönkremenjen az F1, mert ha ez lesz, mindenki azt mondja majd, én tettem tönkre." Ecclestone az egyeztetés után, miután az is felvetődött, hogy a három csapat bojkottálja a vasárnapi versenyt. – A 2015-ös szereplésük miatt viszont nagyon aggódom. Tudom, mi a probléma, de nem tudom, hogyan lehet megoldani. A kezemet megkötik a szerződések és a szabályok. Ha tehetném, minden szerződést széttépnék, és a nulláról kezdeném. Nem akarom, hogy tönkremenjen az F1, mert ha ez lesz, mindenki azt mondja majd, én tettem tönkre."

Ecclestone pár éve olyan megállapodást kötött a csapatokkal, amely eredmények és történelmi fontosság szerint súlyozta az istállókat. Így a leggazdagabb csapatok kapják a legtöbb pénzt, a kicsiknek pedig alig jut valami, és egyre csak nő a szakadék.

„Túl sokat kapnak a nagy csapatok, ami az én hibám. Velük kell megállapodni arról, hogy lemondjanak a jussuk egy részéről a kicsik javára, s ezt a gazdasági jogtulajdonos is megtenné" – mondta Ecclestone, majd kitért arra, mi lökheti a mélybe a szakadék szélén álló kiscsapatokat.

„Ezt a motort nem kellett volna az F1-be hozni. Túl drága, senkinek sem hiányzott, semmi köze a sportághoz" – mondta Ecclestone.

Az Amerikai Nagydíjon induló 18 pilóta időmérő utáni reakcióját ide kattintva olvashatja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik