F1: „gáláns” búcsúajándék – Alonsót háromszor is megbüntették

Vágólapra másolva!
2018.11.25. 19:21
A Formula–1-től 17 év után a ma délutáni Abu-dzabi Nagydíjjal búcsúzó Fernando Alonsót öt perc alatt háromszor is megbüntették a versenyfelügyelők kanyarlevágásért, és Esteban Oconra is lecsaptak a futam után.

Nagy csatát vívott Fernando Alonso, hogy esetleg pontszerzéssel zárja le F1-es pályafutását, ám csak a 11. helyen fejezte be a vasárnapi futamot. A leintéskor még csak öt másodpercről szóló büntetéséről lehetett tudni, amelyet a 8–9-es kanyarkombináció átvágásért kapott, aztán kiderült: mivel öt perc alatt háromszor is levágta a sikánt, mindhárom akciójáért öt másodperces büntetést kapott, valamint háromszor egy büntetőpontot is beírtak a szuperlicencére.

A futam után kiderült, Esteban Ocon egy büntetőponttal gazdagodott, amiért levágott egy kanyart, így olyan előnyre tett szert Stoffel Vandoorne-nal szemben, amelyre amúgy nem lett volna képes.

Jövőre egyik pilóta sem szerepel majd a Formula–1-ben: Alonso más sorozatokra koncentrál, míg Ocon a Mercedes harmadik számú versenyzője lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik