F1: Ez egy tipikusan vitatható döntés volt – Wolff

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.10. 10:29
null
A Mercedes csapatfőnöke dühében a táblát is felrúgta volna (Fotó: AFP)
A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff bár a szabályok alapján egyetért a sportfelügyelők Kanadai Nagydíjon hozott döntésével, mégsem hitte azt, hogy az FIA meg mer lépni egy ilyen vitatható büntetést.

 

Sebastian Vettelbár elsőként haladt át a célvonalon aKanadai Nagydíj versenyén,a győzelemért járó 25 ponttalLewis Hamiltontávozhatott Montrealból, ugyanis a németet 5 másodperces időbüntetéssel, illetve 2 büntetőponttal sújtották, mert hibája után nem körültekintően tért vissza a pályára és kikerülő manőverre kényszerítette riválisát.

50. KANADAI NAGYDÍJ
JÚNIUS 7., PÉNTEK
1. szabadedzés:1. Hamilton 1:12.767
2. szabadedzés:1. Leclerc 1:12.177
JÚNIUS 8., SZOMBAT
3. szabadedzés:1. Vettel 1:10.843
Időmérő:1. Vettel 1:10.240
JÚNIUS 9., VASÁRNAP
Futam:1. Hamilton,2. Vettel, 3. Leclerc
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Június 23., 15.1060. Francia Nagydíj

Június 30., 15.10

32. Osztrák Nagydíj
Július 14., 15.1070. Brit Nagydíj

„Sebastiannak minden joga megvan dühösnek lenni. A helyében én felrúgtam volna azt a táblát, majd az autónak vágtam volna– utalt arra a Mercedes csapatfőnöke,Toto Wolffa Sky Sportsnak adott nyilatkozatában,hogy a német a versenyt követőentöbb tettével is kifejezte, mennyire nem ért egyet a büntetésével.Az érzelmek teljesen természetesek és jót tesznek a sportágnak. Ez egy tipikusan vitatható döntés volt."

„Természetesen a Mercedest képviselve azt mondom, a szabálykönyv szerint egyautónyi helyet kell hagynod, amikor visszatérsz a pályára.Sebastian ösztönös reakciója pedig az volt, hogy megtartsa a pozícióját, és talán kissé túl messzire ment.Ferrari-rajongóként vagy a kemény csatákat kedvelőként persze talán inkább dodzsemes stílust látna az ember"– magyarázta, majd a döntésre is kitért.

„Kissé meglepődtem, nem gondoltam, hogy vállalnak egy ennyire vitatható büntetést, azonban a szabályok értelmezése szerint ez teljesen fekete-fehér volt.A döntéshozókat pedig tisztelni kell. Emanuele Pirro volt odafent, nála pedig profibbat és tapasztaltabbat nem nagyon lehetne találni. Meghozták a döntést, ezt pedig tiszteletben kell tartani"– jelentette ki az osztrák, majd a monacói futamot hozta fel példaként.

FELLEBBEZETT A FERRARI
A Ferrarifellebbezést nyújtott bea Nemzetközi Automobil-szövetséghez (FIA), amiért Sebastian Vettel a vasárnapi Formula–1-es Kanadai Nagydíjon öt másodperces büntetést kapott, így hiába ért elsőként célba, végül a címvédő Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője győzött.

„Valtterit (Bottas) a bokszfalnak lökte Max Verstappen. Akkor úgy véltük, az 5 másodperces büntetés túl enyhe, azonban nem panaszkodtunk miatta, egyszerűen elfogadtuk. Néha a döntések ellened születnek, máskor neked kedveznek"– tette hozzá.

„Mindannyian szeretjük a kemény csatákat, ha pedig összeérsz a másikkal, ez a következménye. Azonban a szabályokra kell hagyatkoznunk, és ez alapján kell versenyeznünk.Ha arról van szó, hogy a keményebb versenyzésért megváltoztassuk-e a szabályokat, elsőként írom alá. Akkor kicsit veszélyesebb és izgalmasabb lenne"– osztotta meg a véleményét.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik