F1: Bianchi továbbra is kómában, az apja pert fontolgat

Vágólapra másolva!
2015.04.06. 08:36
Hosszú idő óta először érkezett hivatalosnak tekinthető jelentés a tavalyi F1-es Japán Nagydíjon életveszélyes sérüléseket szenvedő, azóta is a nizzai kórházban fekvő Jules Bianchi állapotáról. A 25 éves franciáról édesapja nyilatkozott az olasz La Gazzetta dello Sportnak.

„Jules továbbra is kómában van. Amíg nem ébred fel, csak annyit tehetünk, hogy várunk – idézte Philippe Bianchit a milánói lap. – Rengeteg türelemre van szükség, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy bármikor érkezhet aszörnyű hír a kórházból. Erősnek kell lennünk, ahogy Jules is az. Amíg ilyen állapotban van, az orvosok sem mondhatnak semmit. Lehet, hogy felébred, lehet, hogy nem. Hiszek benne, hogy magához tér, és nem a semmiért küzd.”Philippe Bianchit a milánói lap. – Rengeteg türelemre van szükség, ugyanakkor tisztában vagyunk vele, hogy bármikor érkezhet aszörnyű hír a kórházból. Erősnek kell lennünk, ahogy Jules is az. Amíg ilyen állapotban van, az orvosok sem mondhatnak semmit. Lehet, hogy felébred, lehet, hogy nem. Hiszek benne, hogy magához tér, és nem a semmiért küzd.”

A német Bild hetekkel ezelőtt hasonló hírekről számolt be saját forrásaira hivatkozva.

Bianchi apja elmondta, a tavaly októberben Szuzukában történtek miatt pert indíthat a család, annak ellenére is, hogy az FIA vizsgálata megállapította, senki sem okolható a balesetért.

„Felkértünk egy ügyvédet, hogy vizsgálja meg, mi történt októberben. Várok a jelentésére és a tanácsára, érdemes-e belemenni egy pereskedésbe. Nem normális, ami Szuzukában történt, ha valakit felelősségre lehet vonni, meg is tesszük" – szögezte le Bianchi apja.

A tavalyi Japán Nagydíjon az Adrian Sutil kicsúszott Sauberjét mentő traktornak ment neki Bianchi a Marussia-Ferrarival, és súlyos fejsérüléseket szenvedett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik