F1: Ecclestone rádöbbent Schumacher igazi tragédiájára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.09. 11:25
Bernie Ecclestone szerint a 2013 decemberében történt síbalesete óta a nyilvánosságtól elzártan élő, súlyos fejsérüléséből lassan gyógyuló Michael Schumacher esetében az az igazi tragédia, hogy baráti kikapcsolódás során szenvedett súlyos sérülést, és nem a versenypályán. A hétszeres világbajnokról Ecclestone-t kérdező Bild azt is tudni véli, hogy a Japán Nagydíjon súlyos fejsérüléseket szenvedő Jules Bianchi állapota nem javult azóta, hogy novemberben Nizzába szállították.

„Semmit sem tudok arról, hogy milyen állapotban van most – idézi az F1 gazdasági vezetőjét a német Bild. – Lehet, hogy furcsának hangzik, amit mondok, a régóta tartó küszködésében az igazán szörnyű, hogy síbaleset következménye, nem versenybaleseté. Ez a tragédia ebben a történetben. Sok balesete volt, rengeteg kockázatot vállalt. Ha már ilyen baleset történt, lehetett volna egy tudatosan vállalt rizikó következménye. De ez? Még csak síverseny sem volt…”

A Bild a tavalyi Japán Nagydíjon kicsúszó, egy másik autót mentő traktornak ütköző Jules Bianchiról tudni véli, hogy egyáltalán nem javult az állapota azóta, hogy Japánból a nizzai kórházba szállították. A francia pilótáról hónapok óta nem adott ki közleményt a családja, a legutóbbi hírek arról szóltak, hogy már nincs kómában, de a Bild szerint továbbra is mély altatásban tartják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik