F1: az FIA elfogadta a Force India utódjának nevezését – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.23. 19:38
null
Még nincsenek szponzorlogók a csapatnál (Fotó: AFP)
A Force Indiát kizárták a világbajnokságból, pontjait elvették, a Racing Point Force India nullapontos csapatként, új nevezőként folytatja a helyén, így a csapat szerepelhet a Belga Nagydíjon.

Ahogy beszámoltunk róla, a Force Indiát még a Magyar Nagydíj csütörtökjén vonták csődeljárás alá, ezzel megkönnyítve a tulajdonváltást, ami végül a Williams-pilóta Lance Stroll édesapja, Lawrence Stroll vezette konzorciumnak köszönhetően majdnem teljesen végbe is ment.

Ám a sikeres adásvételhez a korábbi társtulajdonosok, vagyis Vijay Mallya és Subrata Roy mellett további 13 hitelező banknak a beleegyezése is szükséges lett volna, ez azonban nem érkezett meg időben.

63. BELGA NAGYDÍJ
AUGUSZTUS 24., PÉNTEK
11.00–12.30: 1. szabadedzés
15.00–16.30: 2. szabadedzés
AUGUSZTUS 25., SZOMBAT
12.00–13.00: 3. szabadedzés
15.00–16.00: időmérő edzés
AUGUSZTUS 26., VASÁRNAP
15.10: a verseny (44 kör, 308.052 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 2., 15.10: Olasz Nagydíj
Szeptember 16., 14.10: Szingapúri Nagydíj
Szeptember 30., 13.10: Orosz Nagydíj

„Így viszont a csapatnak új nevezőként kellene indulnia, ami az összes konstruktőri pontja elvesztését vonná maga után” – írtuk még ma kora délután.

Estére megoldódott a helyzet, ám az FIA közleménye nem tér ki a megoldás mikéntjére, pusztán annyit közöl, hogy a Force India csapatát azonnali hatállyal kizárta a 2018-as világbajnokságról, megszerzett pontjait elvesztette.

Ezzel együtt az FIA a Force India helyén elfogadta az új, Racing Point Force India istálló nevezését, amely így ott lehet a hétvégi Belga Nagydíjon. A csapat autóinak pilótáiról egyelőre hivatalosan nincsenek hírek, de minden bizonnyal még a Sergio Pérez, Esteban Ocon párost láthatjuk Spában az új csapat autóiban.

Monzában viszont elképzelhető valamilyen változás, a legvalószínűbb, hogy Robert Kubica kap lehetőséget a Williamsnél Lance Stroll helyén, aki a McLarenhez távozó Ocont pótolja majd.

Ami a csapat új nevét illeti, megbarátkozni csak a szezon hátralévő részére lesz érdemes a Racing Point Force India elnevezéssel, mert a következő évre ezt biztosan megváltoztatják.

„Izgalmas, új fejezetet élünk meg most a csapat életében, mert néhány héttel ezelőtt még bizonytalan volt a jövőnk, de mára több mint négyszáz kollégánk munkahelyét sikerült megmentenünk a befektetőinknek köszönhetően. Mindenkinek rendkívül hálásak vagyunk, aki hitt abban, hogy ilyen pozitív végkicsengéssel érjen véget ez a történet” – idézte az FIA közleménye a Racing Point Force India csapatfőnöke, Otmar Szafnauert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik