F1: a Force India nem indulhat a Belga Nagydíjon?

Vágólapra másolva!
2018.08.22. 22:38
null
A Force India hiába rendelkezik minden felszereléssel, az indulási jogát megtagadhatják (Fotó: AFP)
A Force India nehéz időszakon megy keresztül, hiszen bár a Magyar Nagydíj csütörtökjén indított csődeljárás megszűnt a gárda ellen, most úgy tűnik, nem biztos az indulása a Belga GP-n – ennek hátterében egy összetett jogi ügy húzódik.

 

A Force Indiát még a Magyar Nagydíj csütörtökjén vonták csődeljárás alá, az alakulat irányítását pedig az új tulajdonos megtalálásáig az ügymenetet vezető FRP Advisory vette át. Augusztus elején aztán érkezett a hír, hogy az öt érdeklődő közül a Lance Stroll Williams-pilóta édesapja, vagyis Lawrence Stroll által irányított konzorcium vette meg az istállót.

Bár a csődeljárás ezzel lezárult, és a csapat a fejlesztések folytatásáról beszélt, a Racefans.net információi szerint mégis veszélyben a Force India spái indulása. A háttérben egy összetett jogi ügy húzódik meg, a legfőbb problémát pedig az jelenti, hogy a társtulajdonosok, vagyis Vijay Mallya és Subrata Roy mellett további 13 hitelező bank beleegyezése szükséges a sikeres adásvételhez.

Ám ez nem történt meg időben, így az istállónak most teljesen új nevezőként kellene indulnia, ami azt jelentené, hogy elveszti az F1-es bevételeit. Ahhoz, hogy erre ne legyen szükség, elengedhetetlen az összes gárda hozzájárulása, ami azért lenne problémás, mert értesülések szerint már hárman jelezték, nem támogatják az ötletet.

Tehát hiába van a csapat minden felszerelése Belgiumban, nincsen nevezési joga, hiszen azt a késés miatt a korábbi tulajdonosok birtokolják. Ha a Force India nem talál megoldást, akkor az indulási jogát is megtagadhatják. A helyszíni hírek arról szólnak, hogy az FIA is vizsgálja az ügyet, és később egy hivatalos közleményt is kiad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik