F1: álnévvel iktatták az ellopott Schumacher-aktát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.25. 08:53
null
Ebben a kórházban kezelték Schumachert több mint öt hónapon keresztül
Újabb részletre derült fény Michael Schumacher ellopott aktája ügyében, miközben a bűnügyi rendőrség kihallgatja az érintett dolgozókat a grenoble-i kórházban.

 

Mint beszámoltunk róla, ismeretlenek ellopták a hétszeres F1-es világbajnok fél éven át tartó gyógykezelésének dokumentációját, és 50 ezer euróért kínálták fel az angol, a német és a francia sajtónak. Sabine Kehm, a pilóta menedzsere igyekezett hangsúlyozni, a bizalmas iratok közlése bűncselekménynek minősül, így óva intette a sajtót az adatok esetleges publikálásától.

A vizsgálatot végző Jean-Yves Coquillat elmondta, két forgatókönyvet tart elképzelhetőnek: vagy hackertámadás történt, vagy az akta nyomtatott példányát fotózta le valaki egy alkalmas pillanatban. A jelentés 11-12 oldalból állhatott, és a lausanne-i klinika számára foglalta össze a kezelés legfontosabb részleteit. A nyomozás pénteken kezdődik, a rendőrség minden érintettet kihallgat.

„Azonnal felülvizsgáltattuk az informatikai rendszerünket, hogy történt-e keresés az aktára vagy kívülről érkezett-e hackertámadás, de nem találtunk erre utaló jelet” – mondta Jacqueline Hubert, a grenoble-i kórház igazgatója, hozzátéve, hogy kevés dolgozójuknak volt hozzáférése az aktához, amelyet utolsó alkalommal álnéven mentettek el. A Bild információja szerint Jérémy Martinként szerepelt Schumacher a rendszerben.

Mint ismert, a kómából felébresztett Schumachert a napokban egy lausanne-i klinikára szállították, hosszadalmasnak ígérkező rehabilitációja ott folytatódik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik