F1: a Renault is túl a leleplezésen – íme, az RS19-es

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 12:56
null
Megérkezett az RS19 (Fotó: Twitter)
A Renault folytatta az autóbemutatók sorát, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg a csapat főhadiszállásán, Enstone-ban mutatta meg, hogyan is fog kinézni a franciák 2019-es autója.

Negyedik idényére készül a Renault 2016-ban újjáalakult gyári csapata, az azóta mutatott folyamatos fejlődés eredményeként pedig az enstoniak tavaly már a negyedik helyen zártak a konstruktőri bajnokságban. Az alakulatnak így idén nem lehet más a célja, mint még közelebb kerülni a Mercedes, Ferrari és Red Bull alkotta élbolyhoz.

A gárda segítségére lehet ebben a „vörös bikáktól” távozó, hétszeres futamgyőztes Daniel Ricciardo is, aki a csapattal sorozatban immár a harmadik évére készülő Nico Hülkenberg márkatársa lesz.

Ricciardo Renault-felszerelésben:

Az új páros:

Renault F1 Team on Twitter

As well as sharing our launch content with you from 11:30 onwards, we will be going LIVE on Facebook at 14:30 this afternoon for a post-launch chat with our drivers! Join us at: https://t.co/mukIIWJ8SC (All UK times) #RSspirit

Nem csak a pilótafelállásban történt változás: a Renault jelentősen áttervezte a karosszériáját és az erőforrását is a 2019-es idényre, miközben a motorrészlegről érkező pozitív hírek mellett az istálló végre elkészült az új próbapadjával is, amely nagy előrelépést jelent.

Ezen felül érdekes lesz látni, milyen hatása lesz a Red Bull-lal történt szakításnak, hiszen a Renault immár teljesen a saját gyári csapatát helyezheti előtérbe. A franciáknál tehát minden adva van ahhoz, hogy még közelebb kerüljenek a három élcsapathoz, és ahogy az ügyvezető, Cyril Abiteboul fogalmazott, megmutassák, hogy mennyire alábecsülték őket.

Az autóbemutatós hét legzsúfoltabb napja szerdán következik, hiszen a Mercedes és a Red Bull az új autóját, míg a Racing Point az új arculatát és festését mutatja be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik