F1: megvan, mikor mutatja be az idei autóját a McLaren

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.04. 10:13
null
Az MCL34 első szárnyát már ismerjük (Fotó: Twitter.com)
A Formula–1-ben javában zajlik a téli uborkaszezon, amikor leginkább az idényre készülő csapatok új autóinak bemutatói törik csak meg az ilyenkor szokásos fejlesztési csendet. Ez történt most is, az új év első napjaiban ugyanis a McLaren rímekbe szedve jelentette be, hogy mikor mutatja be az MCL34 „kódnevet” viselő versenygépet, amelyet Carlos Sainz és Lando Norris vezet majd a 2019-es idényben.

„Néhány autó piros,
néhány pedig kék,
idén Valentin-napon
mi is mutatjuk a miénk!”

A fenti négysorossal jelentette be a McLaren, hogy a 2019-es versenygépüket február 14-én mutatják majd be a közönségnek, ám ennél többet nem árultak el, így nem tudni, hogy milyen színű festést kap az MCL34-es.



Így immár négy istálló autóbemutatójának időpontja ismert. A sort a Renault kezdi február 12-én, másnap következik az egyelőre Racing Point „munkacímen” futó tavalyi Force India, amely a szezon rajtjáig még névváltoztatást ígér. Harmadikként jön tehát a McLaren február 14-én, majd február 15-én leplezi le új négykerekűjét a Ferrari.

Ezután mindössze három napot kell várni, hogy először a pályán láthassák a rajongók az új autókat, mivel február 18-án már kezdődik is az évad előtti tesztidény. Először február 21-ig gyakorolnak Barcelonában az istállók, majd február 26-tól március 1-ig tartanak egy négynapos tesztet a katalán pályán.

A 2019-es világbajnokság első versenyét március 17-én rendezik Ausztráliában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik