F1: a Mercedes hirtelen örülni kezdett az új szabályoknak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 10:29
Toto Wolff szerint a Mercedesnek kapóra jön, hogy 2017-re megváltoztatják az F1-es autókra vonatkozó szabályokat, mert a szezon végére elfogy a csapat előnye a riválisokkal szemben.

„A Ferrari és a Red Bull végsebessége ma már ugyanolyan, mint a miénk. Évek óta mondogatjuk, hogy ha aszabályokat békén hagyják, ki fog egyenlítődni a csata az élmezőnyben. Éppen ez történik most – mondta Wolff, aki már a futam előtt is beszélt arról, hogy látványosan csökken a Mercedes fölénye a versenyhétvégéken. – Még jó is, hogy jövőre teljesen át kell építeni az autókat, így lehet esélyünk újra meglépni!”Wolff, aki már a futam előtt is beszélt arról, hogy látványosan csökken a Mercedes fölénye a versenyhétvégéken. – Még jó is, hogy jövőre teljesen át kell építeni az autókat, így lehet esélyünk újra meglépni!”

A Mercedes eddig ellenezte az új szabályok bevezetését, ami nem csoda, hiszen domináns csapatként a legtöbbet veszítheti vele. Jövőre szélesebbek lesznek az autók, akárcsak a kerekek, a változtatásoktól nagyobb átlagsebességet (és új erősorrendet) várnak a sportág vezetői.

Wolff szerint a Mercedes a Ferrari elrontott stratégiájának köszönheti győzelmét, Sebastian Vettel kétszer cserélt kereket, míg Lewis Hamilton csak egyszer.

„Ha Sebastian csak egyszer áll ki, nagyon nehéz lett volna nyerni. Nagyon kicsi volt a különbség az autók között – mondta Wolff, majd elárulta, a Mercedesnél fel sem vetődött, hogy a 11. körben a virtuális biztonsági autós fázis alatt a bokszba hívják Hamiltont.

„Papíron a két kiállás volt a gyorsabb, de nem úgy, hogy már a tizenegyedik körben kiállunk. Túl korán lett volna, ezért nem vállaltuk volna be. Ha a Ferrari is azzal a stratégiával ment volna, mint mi, megnehezítette volna a versenyünket” – mondta Wolff.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik