F1: a Mercedes belátja, folyamatosan csökken az előnye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.12. 18:11
Toto Wolff szerint kezd helyreállni a rend a Formula–1-ben azzal, hogy a Mercedes hatalmas dominanciája csökken, és az üldözők egyre közelebb kerülnek a német istállóhoz.

Habár a Mercedes az elmúlt két szezonban 32 versenyt megnyert a 38-ból, valamint az idei hat futamból is ötször valamelyik versenyzője végzett az élen, Toto Wolff csapatfőnök szerint jót tehet a sportágnak, ha kiélezettebb csatákat láthatunk az élen több istálló között.Toto Wolff csapatfőnök szerint jót tehet a sportágnak, ha kiélezettebb csatákat láthatunk az élen több istálló között.

„Minden visszatért a normál kerékvágásba – nyilatkozta az osztrák szakember. – Két éven keresztül szerencsések voltunk, hiszen mi uraltuk a mezőnyt. Most azonban látható, hogy a különbség az első három vagy akár négy csapat között folyamatosan csökken."

Ettől függetlenül Wolff bízik abban, hogy a Mercedes kiemelkedő eredményt (azaz Ausztrália és Oroszország után az idén harmadszor kettős győzelmet) ér el Kanadában, bár az, hogy a többiek lemaradás csekély hozzájuk képest, segít a csapatnak, hogy két lábbal a földön maradjanak, és ne bízzák el magukat.

„Megnéztük a tavalyi különbséget, ami körülbelül öt tized volt. Ez a pálya nagyon érzékeny, a gumik szempontjából pedig nehéz. A szombati nap is arról szólt, hogy ki tudja a legjobban kihasználni a gumikat" – mondta el véleményét a kanadai pályáról Wolff.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik