F1: a Ferrari továbbra is Vettelt favorizálja, de változhat a helyzet

Vágólapra másolva!
2019.04.12. 11:50
null
Vettel mellett a négy világbajnoki cím és a tapasztalat szól (Fotó: AFP)
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elmagyarázta, miért részesítik továbbra is előnyben Sebastian Vettelt, és beszélt arról is, miként változhat a csapaton belüli sorrend az idény előrehaladtával.

 

Kimi Räikkönen helyére a fiatal tehetség, Charles Leclerc érkezett a Ferrarihoz, s a monacói azonnal felvette a versenyt a négyszeres világbajnok csapattársával, Sebastian Vettellel. Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj versenyén például azonnal csapatutasítást kellett alkalmazniuk a maranellóiaknak, mert a jobb tempót diktáló Leclerc felért az 5-ös rajtszámú Ferrarira.

16. KÍNAI NAGYDÍJ
ÁPRILIS 12., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Vettel 1:33.911
2. szabadedzés: 1. Bottas 1:33.330
ÁPRILIS 13., SZOMBAT
3. szabadedzés: 5.00–6.00
Időmérő: 8.00–9.00
ÁPRILIS 14., VASÁRNAP
Futam: 8.10–10.10
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Április 28., 14.10Azeri Nagydíj, Baki

Május 12. 15.10

Spanyol Nagydíj, Barcelona
Május 26., 15.10
Monacói Nagydíj, Monte-Carlo

A monacói aztán Bahreinben már az időmérőn is legyőzte márkatársát, és pályafutása első pole pozícióját aratta, miközben másnap az újabb tiltás ellenére már támadást indított Vettel ellen. Manővere sikeres volt és magabiztos győzelmet arathatott volna, ha nem adódik probléma az erőforrásával. Mindeközben a német hibát követett el, és az ötödik helyen intette le a kockás zászló, így a vb-összetettben Leclerc Vettel elé lépett.

Az olasz istálló csapatfőnökének, Mattia Binottónak már többször is feltették a kérdést, Vettelt részesítik-e előnyben – és ez Kínában sem volt másképp.

„Csapatként a csapat érdekeit kell szem előtt tartanunk és a csapat pontjait kell maximalizálnunk a versenyek végén – kezdte. – Ahogyan az idény kezdetén elmondtam, az ötven-ötven százalékos helyzetekben Sebastiant favorizáljuk, hiszen ő tapasztaltabb versenyzőnk istállón belül és a Formula–1-ben is” – magyarázta.

„Vettel négyszeres világbajnok, és úgy látjuk, neki van nagyobb esélye harcba szállni a bajnoki címért. Ha valamilyen okból ez változik, legyen ez balszerencse vagy bármi más, akkor talán változtatunk azon, amiről megállapodtunk a versenyzőinkkel” – szögezte le, hogy nincs kőbe vésve a csapaton belüli sorrend.

„A pályán viszont továbbra is szabad a verseny közöttük, s ha egyikük egyértelműen gyorsabb a másiknál, akkor előnyben fogjuk részesíteni. Ezt a tények is bizonyítják, mivel Charles-nak Bahreinben volt lehetősége megszerezni a pole-t és a győzelemért is küzdhetett” – tette hozzá Binotto.

A Kínai Nagydíj első szabadedzésén Vettel volt a leggyorsabb, míg Leclerc a harmadik helyen zárt, a második gyakorláson pedig a német a második lett, miközben a monacói nem tudott jó időmérős szimulációt futni, majd az autója hűtésével adódott probléma, amiért értékes időt vesztett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik