F1: Leclerc a Ferrari tiltása ellenére előzte meg Vettelt

Vágólapra másolva!
2019.04.01. 17:33
null
Charles Leclerc Bahreinben gyorsabb volt Sebastian Vettelnél, meg is előzte a pályán – pedig nem engedte a Ferrari (Fotó: AFP)
Charles Leclerc, a Ferrari pilótája elismerte, hogy ellenszegült csapata utasításának, amikor a Bahreini Nagydíj hatodik körében megelőzte Sebastian Vettelt.

 

Leclerc a rajtnál két helyet is veszített, Vettel mellett Valtteri Bottas is megelőzte. Bottastól hamar visszavette a pozíciót, s Vettelt is gyorsan utolérte. Ekkor a televíziós közvetítésben is bejátszották az ötödik körös üzenetét: „Srácok, gyorsabb vagyok nála.”

A válasz viszont nem került be a televíziós közvetítésbe: „Két körig nem előzhetsz, a következő két körben maradj hátul!”

Leclerc ennek ellenére a hatodik kör elején külső íven elment csapattársa mellett.

„Szóltam, hogy gyorsabb vagyok, aztán olyan válasz jött, hogy két körig még ne előzzek – emlékezett vissza Leclerc, aki Ausztráliában a csapat utasítására Vettel mögött maradt a verseny hajrájában. – De a célegyenesben adta magát a lehetőség, amit kihasználtam, és simán megelőztem.”

A Ferrari vezetői nem kommentálták a rádiós üzeneteket, de a verseny előtt elmondták, figyelmeztették a pilótákat, ne menjenek bele veszélyes helyzetekbe, amelyek során kilökhetik egymást.

„A csapattársad elleni küzdelem mindig veszélyes, igen kockázatos. Minden csapatban elmondják, hogy vigyázzatok egymásra, ne úgy küzdjetek, mint más pilótákkal. De a hatodik kör elején ott volt a lehetőség, és nem haboztam. Örülök, hogy elsőre sikerült, főleg a rossz rajtom után” – mondta Leclerc, aki végül a Ferrari motorhibája miatt nem tudta megnyerni a versenyt, csak harmadik lett.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik