F1: a bíróság szerint Van der Garde a Sauber egyik pilótája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 06:57
null
Van der Garde a bíróságon küzd F1-es állásáért, és nyerésre áll (Fotó: AFP)
A viktóriai állami bíróság szerdán úgy döntött, Giedo van der Gardénak joga van ahhoz, hogy a 2015-ös idényben a Sauber-istálló pilótája legyen, azaz neki kell vezetnie a svájci csapat egyik autóját. A csapat fellebbezett az ítélet ellen, az esetet csütörtökön újratárgyalják.

Mint ismert, a Saubernél tavaly tesztpilótaként alkalmazott holland versenyző azt állítja, aláírt szerződése van arról, hogy 2015-ben ő lesz a csapat egyik versenyzője, de a Sauber Marcus Ericssont és Felipe Nasrt is alkalmazta, és velük készül az új idényre.

A bíró hangsúlyozta, a döntés nemcsak az Ausztrál Nagydíjra, hanem a teljes idényre szól, ugyanakkor jelezte, szükségesnek tartja tudni az FIA véleményét arról, mennyire kockázatos Van der Gardét autóba ültetni úgy, hogy nem tesztelt a szezon előtt.

Ha a döntés csütörtökön is megmarad, a Saubernek két lehetősége lesz. Vagy többmilliós kártérítést fizet Van der Gardénak, vagy beülteti az autóba, amivel azt kockáztatja, hogy elesik Ericsson vagy Nasr támogatói pénzétől – amely jóval magasabb lehet a hollandénál –, plusz fizethet kártérítést oda. Azaz igen rosszul áll a svájciak szénája.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik