Alonso folytatja a pszichológiai hadviselést

ZSOLDOS BARNAZSOLDOS BARNA
Vágólapra másolva!
2013.03.05. 11:05
null
A spanyol világbajnok szerint a tavalyi volt a legjobb idénye, de mindig lehet előrelépni (Fotó: MTI)
Minél jobban dühöngenek a Red Bullnál, Fernando Alonso annál inkább csinálja a műsort. A spanyol tavaly folyamatosan azzal bőszítette az osztrákokat, hogy Sebastian Vettel csak az autója miatt szárnyal, most pedig leszögezte, hogy ő – egy kicsit – lassabb kocsival is harcba tudna szállni ellene.

Úgy tűnik, Fernando Alonso sem a pályán, sem azon kívül nem vesz vissza, folytatja a tavaly amúgy már egészen sikeres pszichológiai hadviselését riválisai ellen. Bár azt a többiekhez hasonlóan ő is elismerte, hogy az idén minden eddiginél nehezebb tippelni az erősorrendet illetően, már azzal is beérné, ha nem tragikusan, csak kicsivel lenne lassabb az autója, mint ellenfeleié.

„Az első futamon nem mi leszünk a leggyorsabbak, de 1.6 másodperccel nem leszünk lemaradva, mint tavaly – jelentette ki a Ferrari versenyzője. – Nem kívánom, hogy fél másodperccel legyünk gyorsabbak mindenkinél, én már azzal is beérném, ha csak két tizeddel lennénk a többiek mögött."

Ez az önbizalommal teli dac egyébként tavaly óta sugárzik Alonsóból, aki már-már tényleg azt furcsállná, ha övé lenne a mezőny leggyorsabb autója. Mivel tavaly állandó hendikeppel is az utolsó pillanatig harcban állt a vb-címért, úgy érzi, idén jobb kiindulóhelyzetből tovább juthat, ráadásul ő maga is fejlődött:

„Szerintem az ember mindig képes az előrelépésre, én is készen állok. A tavalyi volt pályafutásom legjobb idénye, nagyon elégedett voltam a teljesítményemmel, de ez az év szerintem még jobb lesz. Felkészültebb, jobb vagyok, mint tavaly!"

A spanyol tehát majd kicsattan az önbizalomtól, ferraris csapattársa, Felipe Massa azonban jóval óvatosabb nála, mert hiába nehéz tippelni az erőviszonyokról, szerinte a Red Bull továbbra is nagy falat lesz.

„Nagyon stabil és gyors autójuk van, a hátsó része pedig nagyon jó, ami nem csupán akkor látszik, ha mögöttük haladunk – ütött meg jóval pesszimistább hangnemet a brazil. – Következetesek hosszú távon, a gumikopással is jól állnak. Szerintem a Red Bull a legversenyképesebb autó, ugyanúgy, mint az előző szezonokban."

Szóval a Ferrari két versenyzőjének hozzáállása jelenleg ég és föld, igaz, nem zárható ki, hogy míg a tavaly alulteljesítő Massa az egyik, a túlteljesítő Alonso a másik irányba ragadtatta el magát a szezon előtt. De afelől se legyen kétségünk, hogy a spanyol pontosan tudja, az ilyen megnyilvánulásokkal igenis fel tudja bosszantani a Red Bull főnökeit.

Úgyhogy már nagyon várjuk Helmut Marko válaszát...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik