Alonso: Ez volt életem legnehezebb versenye

Vágólapra másolva!
2010.04.04. 16:16
null
Alonso élete legnehezebb versenyén van túl (Fotó: Action Images)
Bár Sebastian Vettel nyerte meg a 2010-es Formula–1-es világbajnokság harmadik futamát, a Malajziai Nagydíjat, Fernando Alonso is nagyszerűen versenyzett, igaz, a spanyol nem ért célba. A Ferrari pilótája a futamot követően elmondta, ez volt élete legnehezebb versenye.

„Jó volt a rajtom, örülök, hogy el tudtam menni Nico és Mark mellett, és élni tudtam ezzel az eséllyel. Csúszós volt a pálya, de sportszerűen versenyeztünk, tiszteltük egymást. Nagyjából hasonló tempót mentünk Markkal, de talán én jobban tudtam takarékoskodni a gumijaimmal. Fizikailag rendkívül megterhelő volt a futam, a nagy meleg miatt sok vizet vesztettem. Fontos volt, hogy döntő pillanatokban nem estem pánikba" – értékelte a versenyt Sebastian Vettel, aki a tavalyi szezon záró versenye, az Abu-dzabi Nagydíj óta először állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

KATTINTSON A 2010-ES
ADATBANK MEGTEKINTÉSÉHEZ!

A fiatal német kétségkívül megérdemelte a sikert, hiszen nagyszerűen küzdötte fel magát az első helyre a rajtnál, ráadásul a szezon eddigi két versenyén is remekül szerepelt – de azokon a technika cserbenhagyta. A Red Bull ezúttal végig bírta a futamot, ráadásul az istálló örömét csak fokozta, hogy a második helyen Vettel csapattársa, Mark Webber végzett.

„A verseny első szakasza döntött, Sebastian bedugta elém az orrát a rajtnál, az én kerekem pedig kipörgött kicsit. A csapatnál ránk bízták a küzdelmet. Nagy eredmény a Red Bull részéről, hogy így tudtunk visszatérni" – értékelt az ausztrál, aki láthatóan nem örült annak, hogy a pole pozíció ellenére nem tudta megnyerni a versenyt.

A harmadik helyet megszerző Nico Rosberg is elégedettnek tűnt: „Örülök az első dobogós helyezésemnek a Mercedesszel, a rajtnál sajnos teret vesztettem, és a Red Bullokkal sem igazán tudtam tartani a lépést. Kubica felzárkózott rám, de a kemény keverékkel már jobban ment a verseny, és meg tudtam tartani a pozíciómat."

Rosberg csapattársa, a hétszeres világbajnok Michael Schumacher nyugodtan vette tudomásul, hogy Mercedese hibája miatt nem tudta befejezni a versenyt. „Az ilyesmi hozzátartozik a motorsporthoz, korábban is volt ilyenben részem. Lehet emiatt idegeskedni, de nyugodtan is lehet reagálni rá, elismerve, hogy ez a sporthoz tartozik, és előre tekinteni. Én inkább így állok hozzá."

Az utolsó körökben Jenson Buttont üldöző, majd végül a versenyből kieső Fernando Alonso úgy nyilatkozott, a mai volt eddigi pályafutása legnehezebb futama: „Már a verseny elejétől kezdve rosszul mentem, és a kuplungommal végig gond volt. Vezetési szempontból ez volt életem legnehezebb futama. Minden kanyarban improvizálnom kellett."

„Így is arra hajtottam, hogy szerezzek néhány pontot, ám ez végül nem sikerült a motor hibája miatt. De jobb a kilencedik helyről kiesni, mint az elsőről, hiszen akkor 25 pontot veszít az ember" – tette hozzá a Ferrari spanyol pilótája.

A McLaren szurkolói elsősorban Lewis Hamilton teljesítményének örülhettek, aki a huszadik helyről indulva a hatodik helyet szerezte meg. Ennek megfelelően az angol pilóta is elégedetten nyilatkozott a versenyt követően: „Nagyszerűen rajtoltam, és sok autót megelőztem az első körben. A kerékcserém után mindent megtettem, hogy megelőzzem Sutilt, de nagyon jól védekezett, és nagyon gyors volt az egyenesekben. Mindazonáltal a huszadik helyről rajtolva a hatodik helyen zárni nagyszerű eredmény. Ha jobb helyről indulhattunk volna, még ennél is jobb eredményt érhettünk volna el."

A futamról szóló összefoglaló cikkünket ide kattintva olvashatják!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik