Wolff paklijában négy pilóta szerepel Hamilton lehetséges utódjaként

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.03.27. 12:14
Toto Wolff megérti, hogy mások a távozását követelik, de nem akarja elhagyni a Mercedes csapatfőnöki pozícióját (Fotó: AFP)
A Mercedes F1-es csapatát irányító Toto Wolff megnevezett négy pilótát, akik közül jó eséllyel kikerül Lewis Hamilton utódja 2025-ben. Közben egy korábbi német F1-es pilóta arról beszélt, hogy ha nem Wolffnak kellene erről döntenie, már kirúgták volna a csapat éléről.

Lewis Hamilton 2025-ben már a Ferrari versenyzője lesz, így a Mercedesnek pótolnia kell. Wolff feladata, hogy megfelelő csapattársat találjon George Russell mellé – a brit ugyanis biztosan marad.

„George-é az egyik ülés, ez biztos – szögezte le Wolff. – Az utánpótlásprogramunknak köszönhetően jutott el az F1-ig, nagyszerű versenyző, biztosan marad, csak egy autóba keresünk pilótát.”

Amióta a Red Bullon belül feszültség uralkodik, és szóba került, hogy Max Verstappen elhagyhatja az osztrák istállót, Wolff első számú célpontja Max Verstappen. Ezt nem is tagadja, és a holland aláírásának reményében a legvégsőkig ki fog várni.

„Sok múlik azon, hogyan dönt Max – mondta Wolff, majd kitért a további lehetőségekre, akik közül az egyik az F2-es szorozatban idén 17 évesen debütáló olasz Andrea Kimi Antonelli, a Mercedes juniorprogramjának gyémántja. – Ott van a fiatal srácunk, aki nagyon ígéretes tehetség. Nem akarok nagy nyomást helyezni a vállaira, de nagy versenyző lesz belőle. De nem is akarjuk túl korán, F1-es autóba ültetni, még csak 17 éves. Természetesen érdekes nekünk Fernando Alonso és a szintén nagyon jó Carlos Sainz is. Vannak jelöltek, de most menyecskét kell játszanom, akit nehéz megkapni.”

Miközben Wolff a következő pilótájáról töpreng, egyre többen felvetik, hogy ő-e a megfelelő ember a Mercedes irányítására. Amióta a csapat menetelése 2021-ben véget ért, a német istálló egyre reménytelenebbé válik. Wolffot erről Melbourne-ben is megkérdezték.

„Jó kérdés, hogy én vagyok-e a megfelelő irányító, de nem gondolom, hogy most a távozásommal jót tennék az istállónak” – mondta Wolff, akit már csak azért sem válthat le a Mercedes, mert résztulajdonosa az istállónak.

Hans-Joachim Stuck korábbi F1-es pilóta, a német motorsportszövetség korábbi elnöke úgy véli, ha Wolff a Ferrari csapatfőnöke lenne, már elbocsátották volna.

„A Mercedes idén sincs a Red Bull és a Ferrari szintjén. Wolffnak nagy szerencséje van, hogy társtulajdonos, ha kizárólag a Mercedesé lenne a csapat, nem biztos, hogy még a helyén lenne – mondta Stuck, aki szerint mindenképpen szükség van változásra a csapatnál. – Nem mozdul előre a csapat, lehet, hogy a főtervezőt kell elküldeni. Hiányoznak az ötletek, amelyek előre vinnék a csapatot.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik