F1: Ecclestone szerint Massának nincs esélye, és Hamiltonnak pert kellene indítania

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.09.13. 15:53
null
Ecclestone megszólalt Massa ügye kapcsán (Fotó: AFP)
A Formula–1 korábbi tulajdonosa, Bernie Ecclestone úgy véli, Felipe Massa és ügyvédcsapata kizárólag a pénzt hajszolja, és elmondása szerint Lewis Hamiltonnak és a Mercedesnek is hasonló lépéseket kellett volna megtennie a 2021-es Abu-dzabi Nagydíjon történtek után.

 

 

14. SZINGAPÚRI NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 15., PÉNTEK
1. szabadedzés: 11.30–12.30
2. szabadedzés: 15.00–16.00
SZEPTEMBER 16., SZOMBAT
3. szabadedzés: 11.30–12.30
Időmérő: 15.00–16.00
SZEPTEMBER 17., VASÁRNAP
A verseny (62 kör, 305.54 km) rajtja: 14.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Szeptember 24., 7.00Japán Nagydíj, Szuzuka
Október 8., 19.00Katari Nagydíj, Loszaíl
Október 22., 21.00 Amerikai Nagydíj, Austin

Mint beszámoltunk róla, Felipe Massa és az őt képviselő londoni székhelyű Enyo Law jogi cég a Formula–1-nek, valamint a Nemzetközi Automobil-szövetségnek (FIA) eljuttatott levelében jelezte, kész jogi útra terelni a 2008-as szingapúri botrány ügyét, ha meghatározott időn belül nem kap választ. Bár az eredetileg kijelölt határidő már letelt, a brazil egyik ügyvédje, Bernardo Viana megosztotta, az F1 és az FIA október közepéig haladékot kért, amibe „jóhiszeműen belementek".

A brazil pilóta, valamint ügyvédcsapata nemegyszer hangsúlyozta, a 2008-as bajnoki cím megszerzése a fő célja, azonban az ügyet egy év eleji nyilatkozatával kirobbantó, de akkori megjegyzéseit azóta letagadó Bernie Ecclestone úgy gondolja, Massáék kizárólag a pénzt hajszolják, és nem lát semmi esélyt rá, hogy a brazilt utólag bajnokká koronázzák.

Massát kizárólag a pénz érdekli, de nincsen semmi esélye. Lewis (Hamilton) és a Mercedes is pert indíthatott volna a nem túl tiszta 2021-es abu-dzabi verseny után” – utalt arra a korábbi tulajdonos a Blicknek adott nyilatkozatában, hogy Hamilton vitatható körülmények között vesztette el a bajnoki címet, amivel rekordot dönthetett volna.

Mint ismert, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) külön vizsgálatot is indított a verseny végén történt újraindítás kapcsán. Az ügy részeként a szövetség amellett, hogy menesztette az akkori Formula–1-es versenyigazgató Michael Masit a posztjáról, elismerte, hogy hibás döntés született a futam hajrájában.

Míg Ecclestone esélytelennek tartja, hogy Massa elérje a célját, az ügyvédcsapat a háttérben szorgosan dolgozik, és a legfrissebb információk szerint az ügyben érintett, ma már Alpine néven futó Renault-nak, a csapat akkori vezetőinek, köztük Flavio Briatorénak, a technikai igazgató Pat Symondsnak, a sportigazgató Steve Nielsennek (utóbbi két szakember jelenleg is az F1-nek dolgozik), az istálló főtámogatójának, az ING-nek, illetve a brazil akkori alakulatának, a Ferrarinak is küldött levelet, melyben felhívta a figyelmüket, hogy minden, az ügyben releváns dokumentumot meg kell őrizniük.

Massa és az ügyvédcsapata korábban elmondta, örülne, ha a Ferrari, valamint Hamilton is támogatná az ügyet, azonban ez egyik fél részéről sem történt meg, és a brazil pilóta jelenleg nemkívánatos személy az F1-es paddockban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik