F1: az AlphaTauri bejelentette a 2024-es versenyzőpárosát – hivatalos

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.09.23. 05:26
null
Cunoda (balra) és Ricciardo (jobbra) újabb lehetőséget kap (Fotó: AFP)
A Formula–1-es AlphaTauri a Japán Nagydíj szombatján hivatalosan is megerősítette, hogy Cunoda Juki, valamint Daniel Ricciardo alkotja a jövő évi pilótapárosát.

 

 

Az AlphaTauri a Japán Nagydíj harmadik szabadedzését megelőzően hivatalos bejelentést tett a jövő évi pilótapárosáról, a faenzai istálló Cunoda Jukival és Daniel Ricciardóval vág neki a 2024-es idénynek, míg a sérült ausztrált jelenleg helyettesítő, és mindössze pályafutása harmadik versenyén pontot szerző Liam Lawson tartalék versenyző lesz a Red Bull mindkét csapatánál, illetve ott lesz valamennyi helyszínen.

37. JAPÁN NAGYDÍJ
SZEPTEMBER 22., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Verstappen 1:31.647
2. szabadedzés: 1. Verstappen 1:30.688
SZEPTEMBER 23., SZOMBAT
3. szabadedzés: 4.30–5.30
Időmérő: 8.00–9.00
SZEPTEMBER 24., VASÁRNAP
A verseny (53 kör, 307.471 km) rajtja: 7.00
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Október 8., 19.00Katari Nagydíj, Loszaíl
Október 22., 21.00Amerikai Nagydíj, Austin
Október 29., 21.00Mexikói Nagydíj, Mexikóváros

A hétvégén hazai pályán versenyző Cunoda a negyedik évét teljesítheti az alakulattal, míg a rajtrácsra a nyári szünet előtt visszatérő, de a Holland Nagydíjon megsérülő és azóta lábadozó Ricciardo teljes idényben bizonyíthat. Az ausztrál pilóta nem titkolt célja, hogy 2025-re kiérdemelje a Red Bull egyik ülését.

„A technikai szabályzat nagyrészt változatlan marad a következő évben, így logikus, hogy a folytonosságot választjuk a versenyzőállásunk szempontjából is. Nagyon elégedett vagyok Juki elmúlt két és fél esztendőben mutatott fejlődésével, és Daniel futamgyőztes tapasztalata révén a miénk lesz az egyik legversenyképesebb páros a 2024-es rajtrácson. Peter (Bayer) és Laurent (Mekies) nagyszerű párossal rendelkezik, hogy a jó irányban kezdje meg a 2024-es idényt" – állt a faenzaiak csapatfőnök, Franz Tost közleményében, melyben kitért a beugró új-zélandi helyzetére is.

Ami Liamet illeti, mindenkit lenyűgözött az eddigi versenyeivel, és határozottan segíteni fogja a csapatot a fejlesztésben harmadik számú pilótaként. Biztosra veszem, hogy hamarosan a Formula–1-be kerül."

„Örülök, hogy újra Juki mellett versenyezhetek, és folytathatom az utam az AlphaTaurival – kezdte a nyilatkozatát Ricciardo, akinek a visszatérése a Katari Nagydíjon is veszélybe is került. – Az eddig elért fejlődésünk, és a jövőbeni tervek izgalmassá teszik ezt az időszakot az istállóval. Építkezünk, és ez nagyszerű érzés. Sok munka vár még ránk, de a helyes irányba tartunk, és van miért várnunk 2024-et" – jelentette ki.

Boldogan jelentem be, hogy jövőre is maradok az AlphaTaurinál, Várom, hogy folytathassam a harcot és együttműködést a csapattal, illetve Daniellel. Olyan keményen fogom nyomni, ahogyan csak tudom az év hátralévő részében, és azután is. hogy fejlődhessek versenyzőként. Hálás vagyok a Red Bullnak és a Hondának, hogy továbbra is támogat és hisz bennem, és nagyon boldog vagyok, hogy folytatódik ez a kapcsolat" – tette hozzá Cunoda.

Az AlphaTauri bejelentése után már csak egy kiadó ülés maradt a 2024-es rajtrácsra: a Williams még nem erősítette meg, ki lesz Alexander Albon csapattársa.

A 2024-ES RAJTLISTA
rajtszámnév (nemzetiség)csapatmotor
1Max VERSTAPPEN (holland)Red Bull Honda RBPT
11Sergio PÉREZ (mexikói)Red Bull Honda RBPT
44
Lewis HAMILTON (brit)
MercedesMercedes
63George RUSSELL (brit)MercedesMercedes
55Carlos SAINZ Jr. (spanyol) Ferrari Ferrari
16Charles LECLERC (monacói)FerrariFerrari
14
Fernando ALONSO (spanyol)Aston Martin Mercedes
18Lance STROLL (kanadai)Aston MartinMercedes
23Alexander ALBON (thaiföldi)
WilliamsMercedes
?
WilliamsMercedes
10Pierre GASLY (francia)
AlpineRenault
31Esteban OCON (francia)AlpineRenault
3
Daniel RICCIARDO (ausztrál)
AlphaTauri (?)
Honda RBPT
22
CUNODA Juki (japán)
AlphaTauri (?)
Honda RBPT
20Kevin MAGNUSSEN (dán)HaasFerrari
27
Nico HÜLKENBERG (német) Haas Ferrari
81
Oscar PIASTRI (ausztrál)McLarenMercedes
4Lando NORRIS (brit)McLarenMercedes
77Valtteri BOTTAS (finn)Sauber (?)
Ferrari
24
CSOU Kuan-jü (kínai)
Sauber (?)
Ferrari

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik