F1: Button szerint Hamilton hosszabbítani fog a Mercedesszel

Vágólapra másolva!
2023.05.03. 13:43
null
Jenson Button szerint Lewis Hamilton ott lesz jövőre is a rajtrácson (Fotó: Getty Images)
A 2009-es Formula–1-es világbajnok Jenson Button szerint meg fogja hosszabbítani a mostani idény végén lejáró szerződését a Mercedes istállónál a hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton.

A 43 éves Button az idény előtt úgy vélekedett, hogy honfitársa csak akkor hosszabbít majd, ha a Mercedes győzelemre esélyes versenyautót épít neki a mostani esztendőre. Hamiltonnak viszont az első négy idei futamon nem sok esélye volt nyerni, legutóbb, múlt vasárnap hatodikként zárt az Azeri Nagydíjon. A 38 éves versenyző így már 45 ponttal van lemaradva az összetettben az éllovas és címvédő Max Verstappentől (Red Bull).

2. MIAMI NAGYDÍJ
MÁJUS 5., PÉNTEK
1. szabadedzés: 20.00–21.00
2. szabadedzés: 23.30–00.30
MÁJUS 6., SZOMBAT
3. szabadedzés: 18.30–19.30
Időmérő: 22.00–23.00
MÁJUS 7., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 306.326 km) rajtja: 21.30
A KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Május 21., 15.00
Emilia-romagnai Nagydíj, Imola
Május 28., 15.00Monacói Nagydíj, Monte-Carlo
Június 4., 15.00Spanyol Nagydíj, Barcelona

„Lewis nem vonul vissza. Amikor versenyzőként hozzászoksz, hogy hosszú időn keresztül egymás után aratod a sikereket, és ez hirtelen megszűnik, akkor vissza akarsz térni a győzelmeket jelentő útra. Persze, ha évekig egy gyengébb autót vezetsz, akkor végül a visszavonulás mellett döntesz, de Lewisnak nem rossz az autója, csak nem annyira jó, mint amihez hosszú éveken át hozzászokott” – nyilatkozta Button.

A 306 F1-es futamon rajthoz állt ex-pilóta szerint Hamilton tisztában van a saját csapatának erősségeivel és azon dolgozik, hogy minél előbb újra a győzelmekért harcolhasson a Red Bull versenyzőivel.

„Talán ebben az évben ez még nem következik be, de jövőre is ott lesz a rajtrácson, mert még mindig éhes a sikerre és az újabb vb-címre” – jelentette ki Button.

A kétszeres vb-győztes Verstappen változatlanul az elsőszámú esélyese az idei vb-trófeának, de mexikói csapattársa, Sergio Pérez már csak hat ponttal marad el tőle az egyéni pontversenyben, miután a múlt hétvégén a szombati sprintfutamot és a vasárnapi nagydíjat is megnyerte Bakuban.

„Sergio nagyon meggyőző, ahhoz képest, hogy kemény feladat Max csapattársának lenni. Ha a mostani hétvégén, a bakuihoz hasonlóan utcai pályán, Miamiban jó eredményt ér el, akkor lesz esélye harcolni a vb-címért. Ez pedig jót tenne a sportágnak, mert a Red Bull jelenleg nagy előnyben van a többiekkel szemben, úgyhogy kettejük között kell eldőlnie a vb-nek” – mondta Button.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik