F1: a csapatok és a versenyzők támogatják az imolai verseny törlését

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.05.17. 16:46
null
A heves esőzések és az áradások miatt nem rendezik meg az imolai futamot (Fotó: AFP)
A Formula–1-es csapatok és versenyzők teljes mértékben támogatják az Emilia-romagnai Nagydíj törlését, és kifejezték együttérzésüket mindazok felé, akiket érintettek a heves esőzések és az áradások a tartományban.

 

 

Mint ismert, a Formula–1 vezetősége szerda délután az illetékesekkel, így többek között a Nemzetközi Automobil-szövetséggel (FIA), a helyi hatóságokkal, a város polgármesterével, illetve a szervezőkkel folytatott egyeztetés után úgy határozott, hogy nem rendezi meg a most hétvégére tervezett Emilia-romagnai Nagydíjat a térségben uralkodó időjárás okozta katasztrófahelyzet miatt.

A csapatok és a versenyzők kiálltak a vezetőség döntése mellett, kifejezték az együttérzésüket a közelmúltban történt események által sújtottak felé, és hangsúlyozták, a biztonság az első. Köztük volt a vb-éllovas Max Verstappen is, aki a közösségi oldalán osztott meg közleményt, melyben kiemelte, támogatja a verseny törléséről hozott határozatot.

Max Verstappen és a verstappen.com támogatja a Formula–1 és a helyi hatóságok által hozott döntést. Együtt érzünk mindenkivel, akit érintenek a heves esőzések és az áradások Emilia-Romagna tartományban. Kitartást nektek ahhoz, hogy átvészeljétek ezt a nehéz időszakot."

 

Az egyéni vb-összetettben 14 pontos hátránnyal a csapattársa mögött második helyen álló Sergio Pérez is kifejezte az együttérzését az érintettek felé, egyúttal azon reményét is, hogy hamarosan visszatérnek a helyszínre.

„Gondolatban az Emilia-romagnai régió embereivel vagyok, és imádkozom értük. Ezen a hétvégén nem versenyezünk, de remélhetőleg hamarosan visszatérünk. Vigyázzatok magatokra."

 

A hétszeres világbajnok Lewis Hamilton az Instagramon osztott meg üzenetet, és ő is hangsúlyozta, mennyire fontos a biztonság. „Remélem, mindenki biztonságban van Emilia-Romagnában, és most figyeltek egymásra. A gondolataim azokkal vannak, akiket érintett ez a tragédia, illetve a csodálatos mentőszolgálatosokkal, akik a terepen dolgoznak. Tudom, hogy mindenki megérti, a biztonság az első. Már alig várom, hogy lássalak titeket a következő futamon!"

Az egyéni összetettben negyedik helyet elfoglaló brit csapattársa, George Russell a szurkolókról sem feledkezett meg. „Sajnálom a rajongókat a verseny törlése miatt, de az érintettek biztonsága az első. Mindenkinek a lehető legjobbakat kívánom Emilia-Romagna tartományban és a környező területeken azoknak, akiket érintettek az áradások."

 

A Ferrari hosszabb közleményben állt ki az F1 döntése mellett, és idézte a csapatfőnököt, Frédéric Vasseurt is. „Teljes mértékben támogatjuk a Formula–1 és az FIA döntését, hogy törölte az imolai versenyhétvégét. Bár ez a hazai nagydíjunk lett volna, s így különösen fontos számunkra, mindazok biztonsága az első, akik az érintett területeken élnek és dolgoznak."

Minden Ferrarinál dolgozó nevében szeretném kifejezni az együttérzésemet mindazokban, akik érintettek ebben a szörnyű tragédiában. Emilia-Romagna a szülőföldünk, és szívszorító látni, min mennek keresztül az emberek."

 

Az Emilia-romagnai Nagydíjon már kétszer is dobogóra álló Lando Norris sajnálja, hogy nem versenyezhet a hétvégén, de ő is hangsúlyozta, jelenleg a biztonság a leglényegesebb. „Imádok versenyezni, de a többiek biztonsága mindennél fontosabb. Sajnálom a szurkolókat. Imola, visszatérünk! Maradjon mindenki biztonságban!"

 

A McLaren brit pilótájához hasonlóan Esteban Ocon is szívesen versenyzett volna a történelmi helyszínen. „Gondolatban Emilia-Romagna lakosaival vagyok, akiket érintenek a heves esőzések és az áradások. Csalódott vagyok, hogy nem versenyezhetek a fantasztikus olasz szurkolók előtt a hétvégén, de a legfontosabb nyilván az ő biztonságuk, illetve a vészhelyzeti szolgálatoké, akik bátran dolgoznak a terepen, és segítenek azoknak, akiknek szüksége van rá."

 

A Formula–1 vezetősége egyelőre nem osztott meg semmilyen információt az imolai verseny pótlásáról, egyes sajtóinformációk szerint ugyanakkor idén már nem tér vissza a mezőny Emilia-Romagnába. Az F1 mezőnye jövő hétvégén Monacóba látogat, míg egy héttel később Spanyolországban csap össze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik