F1: eldőlt, hogy Stroll rajthoz állhat-e a bahreini idénynyitón

Vágólapra másolva!
2023.03.02. 10:25
null
Stroll az autóbemutatón még részt vett a balesete előtt (Fotó: AFP)
A Formula–1-es Aston Martin csütörtök délelőtt hivatalosan is megerősítette, hogy Lance Stroll részt vesz az idénynyitó Bahreini Nagydíjon.

 

Mint beszámoltunk róla, Lance Stroll nem sokkal az idényt megelőző szahíri teszt előtt szenvedett kerékpárbalesetet, aminek következményeként ki kellett hagynia a háromnapos felkészülést. A kanadai helyét Felipe Drugovich vette át, és az Aston Martin tervei szerint a brazil indulhatott volna a most hétvégi bahreini idénynyitón is abban az esetben, ha Stroll nem tudta volna vállalni a versenyzést.

19. BAHREINI NAGYDÍJ
MÁRCIUS 3., PÉNTEK
1. szabadedzés: 12.30–13.30
2. szabadedzés: 16.00–17.00
MÁRCIUS 4., SZOMBAT
2. szabadedzés: 12.30–13.30
3. szabadedzés: 16.00–17.00
MÁRCIUS 5., VASÁRNAP
A verseny (57 kör, 308.238 km) rajtja: 16.00
A KÖVETKEZŐ FUTAM
Március 19., 18.00Szaúdi Nagydíj, Dzsidda
Április 2., 7.00Ausztrál Nagydíj, Melbourne
Április 30., 13.00Azeri Nagydíj, Baki

A silverstone-i alakulat csütörtökön ugyanakkor jó hírekkel szolgált, és bejelentette, hogy kanadai versenyzője rajthoz áll a 2023-as nyitányon. Az esettel kapcsolatban Stroll is megszólalt, aki megerősítette, hogy egy kisebb műtéten is átesett.

„Frusztráló volt, hogy nem tudtam részt venni a bahreini felkészülésen, és csalódott voltam, hogy lemaradtam a háromnapos gyakorlásról. Ennek ellenére a csuklóm sérülése miatt a csapat és én is azt érezte a leghelyesebbnek, ha teljes mértékben a felépülésemre összpontosítok annak érdekében, hogy készen álljak a mostani hétvégére, illetve az előttünk álló hosszú idényre” – kezdte a kanadai pilóta, aki a balesetértől is elárult részleteket.

„Balszerencsés eset volt: leestem a kerékpáromról, amikor belehajtottam egy lyukba. Szerencsére nem volt olyan komoly a sérülés, és sikeresnek bizonyult a jobb csuklómon elvégzett kisebb műtét is. Azóta nagyon keményen dolgoztam a csapattal azon, hogy teljesen fitt legyek a mostani hétvégére.”

„Szeretnék köszönetet mondani az F1-es közösségnek a támogatásért, és azért, hogy tiszteletben tartotta a magánszférámat, valamint a csapatnak is, hogy segítette a felépülésemet. Most leszegett fejjel megyek előre, és a versenyhétvégére koncentrálok, amit már nagyon várok” – tekintett előre Stroll.

A csapat ugyanakkor jelezte, mindkét tartalékversenyzője, Drugovich és Stoffel Vandoorne is készenlétben áll, ha szükség lenne rá.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik