F1: életveszélyes sérülései voltak Adrian Neweynak a balesete után

Vágólapra másolva!
2021.12.28. 13:17
null
Newey a Brit Nagydíjon még ott volt (Fotó: Getty Images)
Még a nyáron, a Holland Nagydíjat megelőzően szenvedett kerékpáros balesetet a Formula–1-ben szereplő Red Bull istálló főtervezője, Adrian Newey, ám az csak most, a születésnapja kapcsán derült ki, hogy a gondoltnál sokkal súlyosabb volt az eset – ráadásul ezt csak a felesége köszöntőjéből lehetett megtudni.

Adrian Newey, a Formula–1-es Red Bull istálló főtervezője még a nyáron szenvedett kerékpárbalesetet, amelyről most derült ki, hogy jóval súlyosabb következményekkel járt, mint arról akkoriban az istálló beszámolt.

A karácsony másnapján 63. születésnapját töltő szakembernek idén felesége, Amanda a közösségi oldalán gratulált, s az Instagramon megjelent posztból kiderült: Newey igencsak súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az augusztusi bringás balesetében.

Az idén ismét világbajnok autót tervező Newey ugyanis többszörös koponyaalapi töréseket szenvedett a balesetben, s meg is kellett műteni, s emiatt aztán hetekre eltűnt a paddockból.

„Nagyon bölcsen nincs közösségi médiás oldala, de az évünk után hadd mondjak el róla valamit nyilvánosan. Augusztusban közel álltam hozzá, hogy elveszítsem életem szerelmét a kerékpáros balesete után: többszörös koponyatöréseket szenvedett, de tíz nappal a beavatkozás után már ott ült a Holland Nagydíj virtuális bokszfalán és dolgozott, ami megmutatja az erejét és az elkötelezettségét. A felépülése nem nélkülözte a csodát, úgyhogy az idei születésnapja egészen különleges nekünk” – írta Amanda Newey férjéről.

A brit szakember feleségének írásából az is kiderül, hogy Neweyn craniotomiát végeztek, vagyis eltávolították a koponyacsontjának egy részét – az ilyen jellegű beavatkozásokra a legtöbbszörcsak akkor kerítenek sort, ha a beteg agyának sérüléseit gyógyszeres módon nem lehet csökkenteni, vagy javítani. Newey esetében vélhetően a baleset következtében elszenvedett, az agyat ért traumás sérülések indokolták a koponyacsont ideiglenes eltávolítását.

Az persze már sohasem fog kiderülni, hogy Adrian Newey virtuális jelenléte mennyiben járult hozzá, de a Holland Nagydíjat a végül az egyéni világbajnoki címet is megszerző Max Verstappen nyerte meg.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik