F3: 533 nap után újra autóban a horrorbalesetet túlélő Correa

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.02.16. 14:52
null
Correa hosszú szünet után vezetett újra (Fotó: Twitter/JMCorrea_)
Az idén a Formula–3-as bajnokságban induló Juan Manuel Correa 533 nappal a 2019-es spái F2-es versenyhétvégén szenvedett horrorbalesete után ülhetett újra autóba.

 

Mint beszámoltunk róla, Juan Manuel Correa a Formula–3-as bajnokságban áll rajthoz az idén, miután a 2019-es spái F2-es versenyhétvége szombati futamán szenvedett gerinc- és lábsérüléseket a második körben történt tömegbalesetben, amelyben Anthoine Hubert életét vesztette.

Az óriási ütközést követően az orvosok több mint két héten keresztül tartották mesterséges kómában az ecuadori születésű, amerikai F2-es versenyzőt, és jobb alsó lábszárának részleges amputációját javasolták neki, azonban ő a hosszabb utat választotta abban a reményben, hogy egy napon újra versenyezhet.

Correa február elején jelentette be, hogy az ART Grand Prix oldalán tér vissza a versenyzés világába, és leszögezte, bár tudja, hosszú út áll még előtte, továbbra is az az álma, hogy bejusson a Formula–1-be.

A versenyző hétfőn 533 nap szünet után ülhetett újra autóba, s kezdte meg a felkészülést a Paul Ricard-i pályán.

Ötszázharminchárom nappal Spa után először ültem vissza egy együléses autó volánja mögé. Nehéz szavakkal kifejezni, hogy ez pontosan mit jelent nekem. Nagyon hálás vagyok mindazoknak, akik támogattak engem, hogy eljussak idáig. Anthoine Hubert is velem volt ma" – állt a versenyző bejegyzésében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik