F1: Vettelt nem érdekli a világbajnoki pontverseny – nyilatkozatok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.29. 17:10
null
Vettel )középen) pályafutása 48. pole pozícióját szerezte (Fotó: Meder István)
A Formula–1-es Magyar Nagydíj időmérője kettős Ferrari-sikert hozott: Sebastian Vettel indulhat az első helyről, mellőle Kimi Räikkönen várhatja a rajtot. A második sort kibérelte a Mercedes és némi meglepetésre Valtteri Bottas megelőzte a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltont. Az olasz istálló négyszeres világbajnok német pilótája boldogan nyilatkozott az időmérőt követően, míg finn csapattársa elárulta: hibázott az utolsó körben. A Mercedestől Bottas elárulta, nem tudják, mitől gyorsak ennyire a vörös gépek, Hamilton pedig inkább már a stratégiáján töri a fejét.

Sebastian Vettel érthetően boldogan nyilatkozott az időmérő után, hiszen az Orosz Nagydíjat követően idén másodszor indulhat az élről a Ferrari pilótája – egyben pályafutása során 48. alkalommal teheti ezt meg.

„Nagyot lépett előre a csapat a mai napon. Nagyon szeretem ezt a pályát, nagyon sokan vannak a lelátókon, mindig öröm itt versenyezni. Hihetetlen, hogy sikerült megszereznünk az első sort, ez nagyon jó eredmény az istállónak. Igazán várom a holnapi futamot, de annál távolabbra egyelőre nem koncentrálok. Nem fogom számolgatni a világbajnoki pontversenyt, nem érdekel, mekkora az előnyöm. Nyomom neki, ami a csövön kifér, aztán meglátjuk, hogy az mire lesz elég” – mondta az időmérőt követően Sebastian Vettel.

Csapattársa, Kimi Räikkönen startolhat a második helyről holnap, és a finn elárulta: saját hibája miatt nem végzett Vettel előtt, az utolsó körében ugyanis rontott és elvesztett némi időt.

„A második hellyel elégedett vagyok, ám ha azt nézzük, hogy az utolsó körömben a sikánnál hibáztam, amikor a rázókövön fékeztem és ezért időt vesztettem, akkor mondhatom, hogy csalódott vagyok. Annak nagyon örülök, hogy az autó jó, fejlődött is péntek óta, nagyon fekszik a pálya a kocsinak, de hosszú lesz a verseny és bármi előfordulhat” – fogalmazott 2007 világbajnoka.

A harmadik rajtkockából honfitársa, Valtteri Bottas indulhat, aki nem tudott magyarázatot adni arra, hogy a Mercedes miért szorult ki az első sorból.

32. MAGYAR NAGYDÍJ
JÚLIUS 28., PÉNTEK
1. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:18.486
2. szabadedzés: 1. Ricciardo 1:18.455
JÚLIUS 29., SZOMBAT
3. szabadedzés: 1. Vettel 1:17.017
pole: Vettel 1:16.276, 2. Räikkönen 1:16.444
JÚLIUS 30., VASÁRNAP
14.00: a verseny (70 kör, 306.630 km) rajtja
KÖVETKEZŐ FUTAMOK
Augusztus 27., 14.00: Belga Nagydíj
Szeptember 3., 14.00: Olasz Nagydíj
Szeptember 17., 14.00: Szingapúri Nagydíj

„Valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag nem tudtuk tartani a Ferrari tempóját és szenvedtünk az autóval. Hátrányban vagyunk velük szemben, úgyhogy van még tennivalónk bőven. A hétvége sajnos nem úgy alakult eddig számunkra, mint ahogy azt szerettük volna” – próbálkozott a bizonyítvány magyarázásával a finn.

Csapattársa, Lewis Hamilton meg sem próbált magyarázatot találni a lemaradásra, sokkal inkább arról beszélt, hogyan kerülhetnek majd a futamon az olaszok négykerekűi elé.

„Hát, nem ez a legkönnyebb hétvégénk, az egyszer biztos, de legalább az autót elég jónak éreztem a végén. Fokozatosan tudtunk javulni, és a köridőink is jók voltak, kivéve a Q3-at. Azzal tisztában voltunk, hogy a Ferrari gyors, megmutatta már korábban, azt viszont nem tudom, hogy mitől vált azzá, talán fejlesztettek, javítottak valamit az autón. Ez igazából lényegtelen is, a fontos az, hogy verseny van köztünk. Ami a futamot illeti, hagyományosan nehéz itt előzni, ezért aztán ha nem akarunk vonatozni, ki kell valamit ötleni a stratégiánkkal” – mondta Hamilton.

VETTEL LEGGYORSABB KÖRE
`

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik