Hétfőn Fernando Alonso volt a leggyorsabb a jerezi tesztelésen

Vágólapra másolva!
2009.03.16. 18:44
Hétfőn a spanyol Fernando Alonso érte el a legjobb időt Jerezben, ahol a McLaren, a Renault, a Williams és a Brawn tesztel a formula–1-es csapatok közül. Hogy a McLarennél koránt sincs minden rendben, azt jól mutatja, hogy Lewis Hamilton több mint egy másodperccel bizonyult lassabbnak a spanyolnál és a második legjobb Rubens Barrichellónál.
Alonso ezúttal gyorsabb volt Barrichellónál
Fotó: Reuters
Alonso ezúttal gyorsabb volt Barrichellónál
Alonso ezúttal gyorsabb volt Barrichellónál
Fotó: Reuters
Alonso ezúttal gyorsabb volt Barrichellónál

IDÉNYBEHARANGOZÓ


Megjelent a Nemzeti Sport Formula–1-es idénybeharangozó kiadványa! Olvasóink a 2009-es szezon csapatainak és versenypályáinak bemutatásán túl részletes leírást találnak az új szabályokról is. Kiadványunkat keresse az újságárusoknál!
Fernando Alonso hétfőn, ugyan kevesebb mint egy tizedmásodperccel, de gyorsabb volt, mint a vasárnap legjobb körét produkáló Rubens Barrichello. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a kétszeres világbajnok spanyol egy híján száz kört tett meg, míg a brazil csak 62-szer ment végig a jerezi aszfaltcsíkon.

A harmadik leggyorsabb Barrichello csapattársa, Jenson Button volt, aki mindössze 12 kört tett meg, ám ez is bőven elég volt neki, hogy Lewis Hamiltonnál előrébb végezzen. A világbajnoki címvédő továbbra is szenved a McLarennel, mely továbbra sem tűnik versenyképesnek. Hamilton több mint egy másodperccel volt lassabb az Alonso, Barrichello párosnál.

„Mi értelme lenne tagadni, hogy gondjaink vannak – mondta Martin Whitmarsh csapatvezető, aki nyilatkozatával szembeszállt Ron Dennis elnökkel, aki a múlt héten igyekezett csillapítani a kedélyeket. – Igyekszünk megtalálni a bajok okát, de ez nem egyszerű. Az autó aerodinamikai adottságai elmaradnak a várttól, a számok pedig nem hazudnak. A Brawn-istálló autói tényleg gyorsak, a mieink pedig egyelőre lassúak. Ám tavaly megnyertük a világbajnokságot, azaz tudjuk, hogyan kell gyorsabbá tenni az autót.”

MASSA NEM ÍRJA LE A MCLARENT

Sokan már előre temetik a McLarent, Felipe Massa azonban nem tartozik közéjük. A Ferrari pilótája szerint még korai arról beszélni, hogy a wokingiak nem lesznek versenyben a világbajnoki címért.
„Sose láttuk még ilyen lassúnak a McLarent, de ez egy olyan csapat, amelyet tisztelnünk kell. Még van egy tesztjük, ami nekünk már nincs, szóval még megtalálhatják a hibák forrását, és kijavíthatják azokat a melbourne-i idénynyitóig. Mindenképpen meglepetés, hogy ilyen lassú az autójuk, ám szerintem várjuk meg az első versenyt, és csak azután vonjuk le a következtetéseket.


FORMULA–1-ES TESZT, JEREZ, SPANYOLORSZÁG

2. NAP
1. Fernando Alonso (spanyol, Renault) 1:18.343 p 99 kör
2. Rubens. Barrichello (brazil, Brawn-Mercedes) 1:18.398 62
3. Jenson Button (brit, Brawn-Mercedes) 1:18.892 12
4. Lewis Hamilton (brit, McLaren-Mercedes) 1:19.513 83
5. Nico Rosberg (német, Williams-Toyota) 1:19.783 123
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik