A Formula–1 első osztályú pilótát veszített el Loeb személyében

Vágólapra másolva!
2008.11.21. 17:19
Barcelonában, egy Red Bull volánjánál tesztel az ötszörös ralivilágbajnok Sébastien Loeb, és az eredmények alapján úgy tűnik, hogy a franciának a száguldó cirkuszban is lenne keresnivalója. Maga az érintett úgy nyilatkozott, hogy már túl idős a váltáshoz, és könnyen lehet, hogy a raliból is kiszáll majd, ha búcsút kell inteni a jól bevált WRC-knek.
Sébastien Loeb a Red Bullban is megmutatta klasszisát
Fotó: Reuters
Sébastien Loeb a Red Bullban is megmutatta klasszisát
Sébastien Loeb a Red Bullban is megmutatta klasszisát
Fotó: Reuters
Sébastien Loeb a Red Bullban is megmutatta klasszisát

A raliversenyzők között Sébastien Loeb letett már egyet s mást az asztalra. Hogy mást ne említsünk, a francia pilóta ötszörös világbajnok, és a sportág jelenének legnagyobb alakja. Jelenleg Barcelonában tesztel, de ezúttal egy Formula–1-es gép volánja mögött ül.

Sokan szkeptikusan fogadták, hogy a 34 éves francia kicsit más vizekre evez, de ő a barcelonai ringen is igazolta klasszisát. A Red Bull versenygépében ülve mindössze 1.7 másodperccel maradt el a japán Szato Takuma legjobb idejétől, és gyorsabb volt, mint a Renault brazilja, Nelsinho Piquet.

Az istálló versenymérnöke, Daniele Casanova nem is fukarkodott a dicsérő szavakkal. „Sébastien tényleg nagyon imponáló teljesítményt nyújtott. Miután beült az autóba, minden versenyzői rutinját bevetette, és alig követett el hibát.”

„Nagy élmény volt egy ekkora pilótát közelről megfigyelni és akcióban látni” – mondta Casanova az autosport.com internetes oldalnak.

Felvetődhet a kérdés, hogy Loeb vajon komolyan kacérkodik-e egy esetleges profilváltással? Elképzelhető, hogy hamarosan a száguldó cirkuszban látjuk viszont? Nos, az érintett szerint ez nem fog bekövetkezni.

„Ahhoz, hogy váltsak, valószínűleg már túl idős vagyok. Korábban kellett volna megtennem ezt a lépést. A Formula–1-et és a ralit nem lehet összehasonlítani, túlságosan nagyok a különbségek.”

Úgy tűnik tehát, hogy Loeb nem fog Lewis Hamiltonnal és Felipe Massával a világbajnoki címért versenyezni, de az is elképzelhető, hogy a raliból is kiszáll. Az ötszörös világbajnok ugyanis nem örülne, hogy a jelenlegi WRC-gépeket Super2000-esekre cserélnék (véleménye szerint unalmas lenne azokat az autókat vezetni), és kilátásba helyezte, hogy elhagyja a kategóriát, ha ez bekövetkezik.

A barcelonai tesztek alapján egyértelműnek tűnik, hogy Loeb személyében a Formula–1 egy nagyszerű pilótát veszített el. Csak nehogy a rali is idő előtt elveszítse…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik