Mosley engedett a Ferrarinak, nincs vége a Stepney-botránynak

Vágólapra másolva!
2007.08.01. 09:50
A Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) saját fellebbviteli bírósága elé terjeszti a Motorsport Világtanácsnak a McLaren-Ferrari kémügyben hozott döntését. Ismeretes, a Ferrari hevesen bírálta az ítéletet, amelyben semmilyen szankciót nem alkalmaztak a McLaren-Mercedesszel szemben. A wokingiak közleményben fejezték ki csalódásukat, de biztosak abban, hogy ismét felmentő határozat születik majd.
Ron Dennist (balra) alaposan meglephette Max Mosley döntése
Ron Dennist (balra) alaposan meglephette Max Mosley döntése
Ron Dennist (balra) alaposan meglephette Max Mosley döntése
Ron Dennist (balra) alaposan meglephette Max Mosley döntése

Max Mosley, az FIA elnöke azt követően határozott az ügy folytatása mellett, hogy levelet kapott Luigi Macalusótól, az olasz szakszövetség elnökétől.

Macaluso kritizálta a Motorsport Világtanácsot, amiért nem büntette meg a McLarent, noha kimondta, hogy a wokingi csapat tartott magánál olyan dokumentumokat, amelyek a Ferraritól kerültek ki.

A magyarázat: nem volt bizonyíték arra, hogy Wokingban felhasználták az adatokat, és hasznot húztak az információkból.

Válaszlevelében Max Mosley úgy reagált, hogy a fellebviteli tanács elé terjeszti az ügyet, és itt a Ferrari majd előadhatja a saját változatát.

A maranellóiaknak nem volt lehetőségük fellebbezni az ítélet ellen, mivel csak meghívottként voltak jelen a múlt heti meghallgatáson.

„Az ön levele azt sugallja, hogy az ügy másképp ért volna véget, ha a tanács több lehetőséget ad a Ferrarinak, hogy beszéljen” – írta Mosley a Macalusónak címzett válaszában.

„Emiatt és azért, hogy az ügyet megnyugtatóan rendezhessük a nyilvánosság előtt, elküldöm az ügyet az FIA fellebviteli tanácsának. Az FIA alapszabály 23.1 pontja értelmében kérem, hogy a bizottság hallgassa meg a Ferrarit és a McLarent, illetve minden olyan szereplőt, akit szükséges, hogy megállapíthassa, hogy a Motosport Világtanács döntése helyes volt-e.”

Az FIA szóvivője elmondta: a fellebviteli tanács várhatóan augusztus végén, Párizsban tárgyalhatja majd az ügyet.

A McLaren-Mercedes már jelezte: csalódott Mosley döntése miatt. Közleményében a vb-éllovas istálló kijelenti, hogy az FIA a Ferrari alapos félrevezető sajtókampányának és az Olasz Automobil-szövetség nyomásának engedve küldte tovább az egyhangú döntést fellebbezésre.

A McLaren hozzáfűzi: semmilyen új körülmény nem merült fel a múlt heti tárgyalás óta, ezért biztos abban, hogy a fellebbviteli tanács felmenti az istállót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik