Ismét Nikolics volt a Videoton nyerőembere

Vágólapra másolva!
2012.08.02. 20:06
null
Nikolics Nemanja góllal bosszulta meg, hogy César Arzo orrba rúgta (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Videoton hazai környezetben, Székesfehérváron 1–0-ra legyőzte a belga Gentet a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének 3. körében. A meccsen az első félidőben árnyalatnyival jobbak voltak a belgák, a második félidőre kiegyenlítődtek az erőviszonyok, végül Nikolics Nemanja megpattanó lövése hozta meg a győzelmet a magyar csapatnak.
A MÉRKŐZÉSRŐL SZÓLÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

Mindössze a Mladen Bozsovics, Nikola Mitrovics kettős ragadt bent a Videoton kezdőcsapatában a hétvégi bajnoki kezdőjéből, Paulo Sousa tehát alaposan kihasználta a bő keret adta lehetőségeket. A vendégeknél viszont ugyanaz a tizenegy játékos kocogott ki a kezdésre, amelyik a pontvadászatban 2–0-ra legyőzte a Lierse együttesét. A Gent mestere, Trond Sollied tehát egyáltalán nem becsülte le a magyar csapatot.

Az első melegebb helyzet a hazai kapu előtt adódott, de Bozsovics megúszta, hogy az ellenfél középcsatárának, Slomi Arbitmannak a hátára öklözött egy beívelést. Nem sokkal később viszont éppen abból adódott baj, hogy nem mozdult ki kapujából Bozsovics, szerencséjére Melli az ötös sarkáról az oldalhálóba fejelt.

Egy másik előrehúzódó hátvéd veszélyeztetett elsőként a Videotontól, Stopira, bombája nem sokkal kerülte el a jobb felsőt. Többet birtokolta az első félidőben a labdát a Gent, de az első ziccer mégis a Videotoné volt: Gyurcsó Ádám mindenkit lefutott a jobb oldalon, majd hat méterről jócskán a kapu mellé bombázott.

MÁSFÉL MILLIÁRD FORINT

Ekkora értékben jöttek és mentek játékosok a nyáron a Gentnél. A legdrágább érkező a 815 ezer euróba (körülbelül 230 millió forintba) kerülő jobbszélső, Jordan Remacle, a legdrágább távozó a Bruges-nek eladott középpályás, Jesper Jörgensen volt.

A Gent kellemetlen, agresszív harcmodora egyáltalán nem ízlett a hazaiaknak, pedig kiderült szép lassan, hogy egyáltalán nem a technika ördögei látogattak el a Sóstói Stadionba. A második negyedóra némileg unalmasra sikeredett, a vendégfölény nem hozott helyzetet, a Videoton pedig nem merte vagy nem tudta kihasználni, hogy a Gent-védelem meglehetősen statikus, és rendre késre reagál a sablontól eltérő húzásokra.

Az első félidő hajrája előtt kissé aktívabb lett a Videoton, amelynek játékosai kevés híján szomorkásan ballaghattak az öltözőbe: nem sokkal a szünet előtt Hannes van der Bruggen öt méterről a lécre belsőzött...

Sousa leszidhatta legénységét az öltözőben, mert sokkal jobban kezdett a Videoton, Filipe Olivera nem sokkal az újrakezdés után egy remek, de mellé szálló lövéssel jelentkezett. El-elcsitult a Vidi-lendület, de az 58. percben például Sándor György ügyesen hozta magát lövőhelyzetbe, ám lövése éppen középre tartott. Az utolsó fél órára karmestert cserél Sousa, behozta Kovács Istvánt, de ettől sem kezdett el szárnyalni csapata.

Ment, ment a magyar csapat előre, az akaratra nem lehetett panasz, erőnlétileg sem nőttek föléjük a belgák, de a 16-os előtt ötlettelenül, önbizalom nélkül passzolgattak csak a hazaiak.

A 78. percben aztán megtört a jég, egy kis belga segítséggel: Kovács játszott középre a 16-os bal oldaláról, Nikolics Nemanja 18 méterről kapura lőtt, a becsúszó César Arzón falsot kapva a labda pedig betekeredett a kapus fölött a hálóba. 1–0

NIKOLICS GYŐZTES GÓLJA



A hajrában volt egy gólhelyzete a belgáknak is, Ibrahima Conté révén, de a fölé szálló fejestől eltekintve állta a sarat a Vidi-védelem.

Mint már oly' sokszor, ismét Nikolics Nemanja volt a Videoton nyerőembere, találatának köszönhetően – ha csak minimálisra is, de – előnyre tett szert a magyar csapat.

A genti visszavágó viszont egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek...

ÉRTÉKELÉS

A MÉRKŐZÉSRŐL SZÓLÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÜNKET IDE KATTINTVA ÉRHETI EL!

EURÓPA-LIGA
3. selejtezőkör, 1. mérkőzés
VIDEOTON (magyar)–GENT (belga) 1–0
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 6000 néző. V: Mazzoleni (olasz)
VIDEOTON: Bozsovics – Brachi (Szolnoki, 74.), Vinícius, Caneira, Stopira – Tóth B. (Renato Neto, 87.), Mitrovics – Gyurcsó, Sándor Gy. (Kovács I., 61.), Filipe Oliveira – Nikolics N. Vezetőedző: Paulo Sousa
A kispad: Tujvel (k), Szekeres, Walter Lee, Torghelle
GENT: Padt – Rafinha, Melli, Arzo, Maréval – Conté, N'Diaye, Van Der Bruggen – Messoudi (Remacle, 72.), Arbeitman, Brüls (Soumahoro, 82.). Vezetőedző: Trond Sollied
A kispad: Boeckx (k), Cortjens, Baric, Wallace, Gecov
Gólszerző: Nikolics N. (78.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik