Simeone: A hannoveriek helyében nagyon boldog lennék

Vágólapra másolva!
2012.03.30. 11:09
null
Jermaine Jones és a Schalke tehetetlen volt a bilbaói rohamokkal szemben (Fotók: Reuters)
Címkék
Három 2–1-es hazai siker mellett egyetlen idegenbeli győzelem született az Európa-liga negyeddöntőjének első játéknapján, amelyet követően a Schalke otthonában diadalmaskodó Athletic Bilbao az egyetlen, melynek szurkolói nyugodtan várhatják a jövő heti visszavágót.

 

SCHALKE–ATHLETIC BILBAO

Az Európa-liga negyeddöntőjének első mérkőzésein csak a Schalke otthonában játszó Athletic Bilbao tudott nyerni idegenben: az előző körben a Manchester Unitedot kettős győzelemmel búcsúztató baszk együttes Gelsenkirchenben bizonyította, hogy olyan európai élcsapat otthonában is képes a bravúrra, amely komolyan veszi a sorozatot.

„Hatalmas mérkőzés volt, a Schalke nagyon megnehezítette a feladatunkat azzal, hogy egyből válaszolt az első gólunkra. Raúl játéka még mindig elképesztő, ő volt az est egyik fénypontja. Aki igazán szereti a focit, ezzel a meccsel elégedett lehetett" – mondta Fernando Llorente, aki Raúlhoz hasonlóan két gólt szerzett a németországi erőpróbán. A másodikkal a 73. percben egyenlített, s azt követően még kétszer betaláltak a vendégek, így a visszavágó előtt kényelmes helyzetbe kerültek.

Persze a következő napok nem alakulnak ideálisan számukra, hiszen 48 óra sem telik el az El-mérkőzésük lefújását követően, és szombat este 22 órától már Barcelonában kell pályára lépniük bajnokin. A szombat esti időpontot a Barca Milan elleni keddi BL-meccse miatt írta ki a spanyol liga vezérkara.

„Tudtuk, hogy vigyázni kell az Athletickel, mert roppant veszélyesek a kontrái, mégis kinyíltunk hátul, és rés keletkezett a pajzsunkon. Most minden ellenünk szól, de nem mondunk le arról, hogy csodát tegyünk Bilbaóban, nem lehetetlen három gólt szerezni" – fogalmazott Christian Fuchs, a Schalke védője.

ATLÉTICO MADRID–HANNOVER

Diego Simeone szerint a Hannover olcsón 
megúszta a csütörtöki odavágót
Diego Simeone szerint a Hannover olcsón megúszta a csütörtöki odavágót

Az Atlético Madrid csak a 89. percben tudta kiharcolni a győzelmet a Hannover ellen, amikor Eduardo Salvio távoli lövése utat talált a német meglepetéscsapat kapujába.

„Köszönöm Istennek, hogy a kapuba segítette a labdát, így van egy kis előnyünk a nagyon nehéz németországi túra előtt" – mondta a csereként beállt argentin, aki előtt a kolumbiai Ramadel Falcao szerzett vezetést a madridiaknak, de Mame Biram Diouf egyenlített. Diego Simeone, az Atlético edzője örül a győzelemnek, ám veszélyesnek tartja az eredményt.

„Ha hannoveri szurkoló lennék, most nagyon boldog volnék az eredménnyel, Németországban ugyanis mindenkinek nehéz a feladata. A Hannover az első lehetőségét kihasználta, de végül sikerült nyernünk. Az egygólos siker a minimum, amit megérdemeltünk" – mondta Simeone.

Kollégája, Mirko Slomka is azt emelte ki, hogy hazai pályán mínusz egyről nem lehetetlen továbbjutni. „Az utolsó pillanatokban kapott gól miatt csalódottak vagyunk, de ha azt nézzük, mennyi helyzetet alakított ki az Atlético, olcsón megúsztuk" – mondta a német szakember.

AZ ALKMAAR–VALENCIA

A harmadik spanyol csapat, a Valencia 2–1-es vereséget szenvedett a holland bajnoki éllovas AZ otthonában, s Unai Emery vezetőedző értetlenül ült az újságírók elé a meccs után.

„Győzelmet érdemeltünk volna, a játékot látva nem is értem, hogyan alakulhatott ki ez a kimenetel – méltatlankodott Emery. – Rémes az eredmény, de a visszavágó a mi stadionunkban lesz, és biztosan sikerül kiharcolni a továbbjutást. Ha így játszunk a jövő héten is, nem lesz gond. Ha mégis, akkor megkapjuk a büntetésünket azzal, hogy kiesünk."

SPORTING CP–METALISZT HARKIV

A lisszaboni Sporting a 90. percben még kényelmes, 2–0-s előnnyel vezetett az ukrán Metaliszt ellen, de az addig bravúrok sorát bemutató Rui Patrício a 91. percben tizenegyest érően szabálytalankodott Marko Deviccsel szemben, és a harkiviak büntetőjét értékesítő Cleiton Xavier nyíltabbá tette a visszavágót.

„Nagy kár a Metaliszt góljáért, mert remek második félidőnk volt egy nagyon jó csapat ellen. Az ukránok erőssége, hogy bármely játékosuk képes egyéni villanásával betalálni, de majdnem sikerült megúsznunk a meccset kapott gól nélkül – mondta Ricardo Sá Pinto, a Sporting vezetőedzője. – Szomorú vagyok, hogy nem húztuk ki, azonban igazságtalan lenne, ha szemrehányást tennék a játékosaimnak. Nehéz lesz a visszavágó, ám tudjuk, mi a teendőnk."

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
SCHALKE 04 (német)–ATHLETIC BILBAO (spanyol) 2–4 (1–1)
Gelsenkirchen, Veltins-Arena. V: Pedro Proenca (portugál)
Schalke: Hildebrand (Schober, a szünetben) – Ucsida, K. Papadopulosz, Matip, Fuchs – Höger (Holtby, 55.), J. Jones, Draxler (Jurado, 55.) – Raúl – Farfán, Huntelaar. Vezetőedző: Huub Stevens
Bilbao: Gorka Iraizoz – Iraola, Javi Martínez, Amorebieta, Aurtenetxe (S. Pérez, 71.) – Iturraspe, De Marcos (Ekiza, 85.), A. Herrera (I. Gomez, a szünetben) – Susaeta, F. Llorente, Muniain. Vezetőedző: Marcelo Bielsa
Gólszerző: Raúl (22., 60.), ill. Llorente (20., 73.), De Marcos (81.), Muniain (93.)
ATLÉTICO MADRID (spanyol)–HANNOVER (német) 2–1 (1–1)
Madrid, Vicente Calderón Stadion. V: Lannoy (francia)
Atlético Madrid: Courtois – Juanfran, Godín, Miranda, F. Luis – Arda Turan, Gabi, M. Suárez, Koke (Diego, 61.) – A. López (Salvio, 70.), Falcao. Vezetőedző: Diego Simeone
Hannover: Zieler – Cherundolo, Eggimann, Pogatetz, Pander (Schultz, 70.) – Stindl, Schmiedebach (Konan, 56.), Pinto, Rausch – Diouf (Abdellaoue, 82.), Schlaudraff. Vezetőedző: Mirko Slomka
Gólszerző: Falcao (9.), Salvio (89.), ill. Diouf (38.)
AZ (holland)–VALENCIA (spanyol) 2–1 (1–0)
Alkmaar, AZ Stadion. V: M. Atkinson (angol)
AZ: Esteban – Marcellis, Klavan, Poulsen, Moisander – Maher, Martens – Elm, Holman, Gudmundsson – Altidore (Benschop, 76.). Vezetőedző: Gertjan Verbeek
Valencia: Diego Alves – Barragán, Dealbert, Alba, Ricardo Costa – Mathieu (Piatti, 77.), Mehmet Topal, Feguli (Jonas, 65.), Pablo Hernández, Tino Costa – Soldado. Vezetőedző: Unai Emery
Gólszerző: Holman (45 + 1.), Martens (79.), ill. Mehmet Topal (51.)
SPORTING CP (portugál)–METALISZT HARKIV (ukrán) 2–1 (0–0)
Lisszabon, José Alvalade Stadion. V: Stark (német)
Sporting: Rui Patrício – Joao Pereira, Xandao, A. Polga, Insúa – M. Fernández, Carrico (Nito, 70.), Schaars – Izmajlov (Carrillo, 79.) – Capel (J. Suárez, 72.), Van Wolfswinkel. Vezetőedző: Ricardo Sá Pinto
Metaliszt: Gorjainov – Obradovics, P. Gueye, Torsiglieri, Villagra – Cleiton Xavier, J. Torres – J. Sosa (Valjajev, 94.), S. Blanco (Marlos, 77.), Taison – Cristaldo (Devics, 66.). Vezetőedző: Mjron Markevics
Gólszerző: Izmajlov (51.), Insúa (64.), ill. Cleiton Xavier (91. – 11-esből)
A visszavágók időpontja: április 5.
Az elődöntőben (április 19., illetve április 26.): Sporting/Metaliszt–Schalke/Bilbao, Atlético/Hannover–AZ/Valencia
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik