Sevilla: „Nem lehet véletlen, hogy az Újpest idáig eljutott”

Vágólapra másolva!
2018.07.25. 14:54
null
Pablo Machín nem becsüli le az Újpestet (Fotók: Twitter)
A Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban vezényelt edzés után megtartotta mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Pablo Machín, az Újpest elleni Európa-liga-selejtezőre készülő Sevilla labdarúgócsapatának vezetőedzője. A 43 esztendős szakember tiszteletteljes hangon beszélt a magyar együttesről, amelyből igyekeztek becsületesen felkészülni.

 

„Minden ellenfelünket tisztelni kell, az Újpestet is – kezdte Machín. – Nagyon jó meccset játszottak a Neftci ellen a visszavágón. Nem tudom pontosan megmondani, hogy milyen riválissal állunk szemben, keveset tudunk róluk, csak az előző szezon meccseiből tudunk tájékozódni, de nem lehet véletlen, hogy idáig eljutottak. Magas szintű csapatként tekintünk rájuk, csak úgy nyerhetünk, ha komolyan vesszük a mérkőzést és száz százalékon teljesítünk.”

A BARCA VOLT VÉDŐJÉVEL ERŐSÍTETT A SEVILLA

A Sevilla a hivatalos honlapján jelentette be Sergi Gómez szerződtetését. Az FC Barcelonában nevelkedő középhátvéd a Celta Vigótól szerződött az andalúziai klubhoz.

A 26 éves középhátvédért spanyol sajtóértesülések szerint 5 millió eurót fizetett a Sevilla.

Sergi Gómez négyéves szerződést írt alá az andalúziai alakulattal, feladata, hogy Simon Kjaer és Gabriel Mercado mellett beverekedje magát a kezdőcsapatba.

A spanyol korosztályos válogatott belső védő a Barcelona első csapatában tétmeccsen egyetlen alkalommal lépett pályára – a Sevilla otthonában 3–1-re elveszített spanyol Szuperkupa-meccsen 2010 augusztusában.

Sergi Gómez az Újpest elleni El-párharc első meccsén aligha lép pályára.

„Az Újpest fizikailag erős csapat, gyorsan futballoznak. Taktikailag nagyon fegyelmezettek, biztos, hogy megpróbálnak majd a kapu közelében védekezni. Irányítanunk kell a játékot és arra törekedni, hogy az ellenfél ne tudja kamatoztatni az erősségeit” – tette hozzá a Sevilla vezetőedzője, aki a legutóbbi idényben még a Gironát irányította.

„Most mutatkozom majd be a Sevilla kispadján, ez lesz a szezon első tétmérkőzése. Remélem, hogy fényes jövő elé nézünk és nagyon jó meccset játszunk majd. Nagyon szeretném már hallani, ahogy a szurkolók éneklik a Sevilla indulóját” – folytatta Machín.

A szakember a világbajnokság utáni pihenőjéről visszatérő két argentinról Éver Banegáról és Gabriel Mercadóról, a dán Simon Kjaerről és a kolumbiai Luis Murielről is beszélt.

„Még csak két edzésen vettek részt, de profi labdarúgók, sohasem állnak le. Az elmúlt két hétben ugyan pihenhettek, ám ezt az időszakot sem töltötték tétlenül. Nincsenek a legjobb formában, de lehet, hogy lesz olyan közülük, aki pályára lép” – mondta Machín, aki azt is elárulta, hogy az izomsérüléssel bajlódó Ibrahim Amadou mellett Jesús Navas sem teljesen egészséges, ám arról nem ejtett szót, hogy a spanyol szélső csütörtöki játéka veszélyben forogna.

Az andalúziaiak jó hangulatban készülnek
Az andalúziaiak jó hangulatban készülnek

Hozzátette, sok összetevőtől függ a kezdőcsapat összeállítása, de erről a sajtótájékoztatón nem szeretne beszélni. Azt viszont elmondta, elképzelhető, hogy a kezdőben helyet kapnak majd olyanok, akik még a nyáron elhagyhatják a csapatot.

„Meggyőződésem, hogy a játékosaim gondolatai nem kalandoznak el. Profi labdarúgókról beszélünk. Ha mégsem tudnak száz százalékban a Sevillára koncentrálni, akkor ne játsszanak.”

Az egyik ilyen játékos az argentin támadó, Joaquín Correa lehet, aki iránt a Marca értesülései szerint a Lazio érdeklődik. A római klub állítólag 18 millió eurót sem sajnálna a 23 éves futballistáért. Joaquín Caparrós ennyi pénzért hajlandó lenne elengedni Correát, aki azonban nem mindenáron akar klubot váltani. Úgy tudni, Machín már rábólintott a futballista eladására.

Az Újpest sajtótájékoztatója szerdán 19.30 órakor kezdődik, majd Nebojsa Vignjevics edzést tart a csütörtöki mérkőzés helyszínén, a Ramón Sánchez Pizjuán Stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik