PÓR KÁROLY
PÓR KÁROLY
2019.11.28 21:41 Frissítve: 2019.11.28 22:10

El: Győzelmet érdemeltünk volna, de ilyen a futball – Rebrov

A Ferencváros–Espanyol Európa-liga-mérkőzés (2–2) utáni sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője arról beszélt, hogy a helyzetek alapján győzelmet érdemeltek volna.

Rebrov az eredmény miatt csalódott, de büszke csapatára (Fotó: Szabó Miklós)

 

„Természetesen mindenki frusztrált az eredmény miatt, de nagyon büszke vagyok a játékosaimra. Topligás csapat ellen játszottunk, megvoltak a helyzeteink. Megérdemelték volna, hogy győzzenek, de ilyen a futball” – összegzett a sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov, akit arról is megkérdeztünk, véleménye szerint az Európa-ligában mutatott teljesítményükkel, a megszerzett hat ponttal sikerül-e elcsendesíteni a Fradi játékát kritizáló hangokat, szurkolókat.

„Szerencsére nem olvasok magyar sajtót, az eredmény a fontos. Sok játékos nem játszott még ilyen szinten, ilyen nyomás alatt, de ma is jó teljesítményt nyújtottunk, a szurkolók jól szórakozhattak” – reagált Rebrov.

Ezt követően a tizenegyesek kerültek szóba.

„Varga Roland és Isael van kijelölve a tizenegyes elvégzésére, de mindketten rontottak már, nehéz ezt kiszámolni, hogy ki fogja belőni. A bajnokságban Isael kihagyta, majd gólt lőtt, most a kihagyott tizenegyes után kiharcolt egy újabb büntetőt, amikor Skvarka már a pályán volt, és ő érzett magában önbizalmat, hogy a másodikat gólra váltsa.”

Rebrov kérdésre válaszolva a folytatásról is szót ejtett.

„Ez az egész magyar futball szempontjából fontos meccs volt, mindenki támogatta a csapatot. A következő meccshez úgy kell hozzáállnunk, hogy nyernünk kell Bulgáriában a továbbjutáshoz, de persze közben nem szabad elfelejteni, hogy tizenöt év után van újra itt a csoportkörben a klub, és annak is örülni kell, hogy itt lehetünk.”

A vendégek szakvezetője, Pablo Machín furcsa 11-esről és nehéz idegenbeli meccsről beszélt.

„Minden meccsben van egy minimeccs. Az első félidőt jól kezeltük. A második félidőben a Fradi rájött, hogy nyernie kell, fokozatot váltott, voltak helyzetei, majd jött az első, furcsa tizenegyes, de a kapusunk nagyszerűen védett, a hatszáz fős szurkolótáborunk pedig valódi tizenkettedik emberként állt a csapat mellett, hozzájárult a pontszerzésünkhöz. Az Európa-ligában szenvedni kell, nincs könnyű meccs idegenben, talán kicsit puhák voltunk, lehettünk volna határozottabbak” – fogalmazott az Espanyol vezetőedzője, aki kérdést kapott a spanyol kollégáktól, hogy ez az eredmény, az elért csoportelsőség hogyan hathat a csapat bajnoki szereplésére, hiszen a La Ligában jelenleg a bennmaradásért kell küzdeniük a rossz rajt után.

„Az öröm a szegény ember házában nem tart sokáig, de ki kell élvezni ezt az eredményt. Talán igazságtalanul is hátrányba kerültünk, de visszajöttünk a meccsbe, és ha az Európa-ligában eredményesek vagyunk, akkor előbb-utóbb a bajnokságban is sikeresek lehetünk” – szögezte le Pablo Machín.

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
H-CSOPORT
FERENCVÁROS–Espanyol (spanyol) 2–2
CSZKA Moszkva (orosz)–Ludogorec (bolgár) 1–1

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Espanyol 5 3 2 12–3 +9  11
2. Ludogorec 5 2 1 2 9–9 0 7
3. FERENCVÁROS 5 1 3 1 4–6 –2  6
4. CSZKA Moszkva 5 2 3 2–9 –7  2
2020.09.18 08:10:35

Európa-liga H. K./CS. M.

A DAC továbbjutás esetén akár a portugál Sporting CP-vel is találkozhat.

2020.09.17 18:28:22

Európa-liga PIETSCH TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A svédek lesről esett góllal szereztek vezetést, majd a hajrában is betaláltak a gyengén játszó kispestiek ellen.

2020.09.17 20:33:30

Európa-liga V. J.

A magyar válogatott játékos kezdő volt az Eszékben, amely 2–1-re kikapott a svájci Baseltől.

2020.09.17 13:46:34

Európa-liga TŐKE JÁNOS (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

A rendes játékidő 4–4-gyel, a hosszabbítás 6–6-tal zárult – végül egy 11-es döntött az FCSB javára.