Pintér Attila többet várt játékosaitól, a szünet után megkapta

Vágólapra másolva!
2010.07.23. 09:06
null
Tarmo Kink (jobbra) az Atirau ellen még segíthette az ETO-t – a Montpellier ellen már lehet, hogy pótolni kell (Fotó: Czerkl Gábor)
Kazahsztáni sikerét követően hazai pályán 2–0-ra nyert a Győri ETO, így Pintér Attila együttese kettős győzelemmel lépett túl az Atiraun az Európa-liga 2. selejtezőkörében. A zöld-fehérek péntektől a francia Montpellier ellen készülhetnek a jövő hét csütörtöki folytatásra. A győriek részéről a szakvezető értékelt a Nemzeti Sportnak.

 

– A csütörtök déli UEFA-döntés, amely a vendégeket sújtotta [Crnogorac jogosulatlan játéka miatt az ETO 3–0-val kapta meg az idegenbeli meccset – a szerk.], mennyire befolyásolta a hazai öltözői hangulatot?
– Szándékosan nem mondtuk a játékosoknak, hogy három nullával indulunk, mert végig azt próbáltuk hangsúlyozni: fejben mindenki úgy készüljön, hogy nulla nulláról kezdünk.

– Miért volt visszafogott a csapata a találkozó elején?
– Tény, hogy az első játékrészben lendületesebben és gólra törőbben is játszhattunk volna, de két szép lövéssel így is megvoltak a helyzeteink.

– Mi hangzott el az öltözőben?
– Természetesen sokkal többet vártam a játékosoktól, mint amit addig nyújtottak, amit ők megértettek, és azt hiszem, ez már a gólokon is látszott.

A vendégek szakvezetője, Viktor Paszulko sportszerűen gratulált és „átállt" a győztesek oldalára.

„Az első félidőben nem játszottunk rosszul, szervezettek, fegyelmezettek voltunk, de fiatal csapatomat ismerve csak a kontrajátékban bízhattam. Aztán a gyorsan jött gól megpecsételte sorsunkat, a második pedig szinte kiütött minket. Gratulálok a győrieknek, ezentúl ETO-szurkoló leszek!" – mondta.

A Győrre a következő fordulóban a francia élvonal előző idénybeli meglepetéscsapata, a Montpellier vár. Az első összecsapásra július 29-én 20.30-kor kerül sor az ETO-parkban.

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik