Kádártól megkövetelik, irányítsa hátulról a Kijevet

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2018.03.10. 09:57
null
Kádár Tamás, a kijevi védelem vezére (Fotó: Reuters)
A Dinamo Kijev és a védelem oszlopa, Kádár Tamás is remekül teljesített a Lazio elleni Európa-liga-meccsen Olaszországban. Két alkalommal ugyan nem sikerült feltartóztatni a rómaiak támadóit, az ukrán csapat mégis kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

 

– Szinte egész nap ki volt kapcsolva a telefonja, gondolom, nem kellett altatni a gépen...
– Nagyon elfáradtam – vágta rá Kádár Tamás, aki csütörtök este a Dinamo Kijevvel az olasz Lazio otthonában ért el 2–2-es döntetlent. – Délelőtt indultunk haza Olaszországból Ukrajnába, és miután landoltunk a repülőtéren, egyenesen az edzőközpontba mentünk, a szakmai stáb gyors regeneráló tréninget tartott. Alig várom, hogy ágyba kerüljek.

– A kettő kettes döntetlen több mint biztató. Nagy volt az öröm a mérkőzés után?

– Hatalmasat küzdöttünk. Két teljesen különböző félidő volt a mérkőzésen, az első negyvenöt percben kis túlzással végig védekeztünk, egyszer jutottunk el kontrából a Lazio kapujáig, akkor kis híján meg is szereztük a vezetést. A fordulás után nagyon feljavult a játékunk, akkor már sokkal tetszetősebben futballoztunk, többször átjutottunk az ellenfél térfelére, és helyzeteket is kialakítottunk. Nem véletlenül szereztük meg a vezetést. Ezt követően azonban voltak hibáink, amelyeket kihasznált a Lazio.

– A beszámolók szerint elkerülhető gólokat kaptak.
– Ez így is van. Az első találatnál kis híján sikerült mentenem, ám olyan pontos volt a befejező passz, hogy képtelenség volt odaérni. A második góljuk is hasonló volt, ugyancsak a középpályán vesztettünk labdát, a csatárok ránk vezették és kipasszoltak bennünket. Ami viszont biztató, hogy kettő egynél sem álltunk be védekezni, noha az idegenben lőtt góllal így is kedvező helyzetből vártuk volna a visszavágót, de mentünk előre becsülettel, aminek meg is lett az eredménye.

– A Lazio elleni továbbjutás az olyan nagy múltú klubnak, mint a Dinamo, a bravúr kategóriába tartozna?
– Ha megnézzük a két játékosállomány közötti különbséget, igen, egyértelmű bravúr lenne a továbbjutás. Az ellenfélnél sok klasszis futballista van, plusz olasz, brazil, holland válogatott játékosok, míg a Dinamónál mindössze három külföldi volt a kezdőcsapatban, mind védők. Az összes többi srác fiatal ukrán. Az elmúlt években Kijevben alaposan kicserélődött a keret, megváltozott a filozófia, próbálnak a saját tehetségekre támaszkodni, a jelek szerint eredményesen. A kettő kettes döntetlen után a saját kezünkben van a sorsunk, a hazai visszavágón előnyből indulunk.

– Nagyon más szint a Lazio? Pokolian nehéz megfékezni az olasz válogatott Ciro Immobilét vagy éppen a brazil Felipe Andersont?
– Mind a ketten gólt lőttek, úgyhogy ez jelzi, hogy csöppet sem könnyű ellenük futballozni. Alaposan elfáradtam, a szakmai stáb megköveteli tőlem, hogy az egész mérkőzésen irányítsam hátulról a csapatot. Nem könnyű kilencven percet végigüvölteni, mellette pedig a saját játékomra is koncentrálni, de azért megoldottam. Úgy érzem, megvan ehhez a karakterem, és a csapattársak is hallgatnak rám.

EURÓPA-LIGA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Atlético Madrid (spanyol)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 3–0
(Saúl 22., Diego Costa 47., Koke 90.)
CSZKA Moszkva (orosz)–Olympique Lyon (francia) 0–1 (Marcelo 68.)
Borussia Dortmund (német)–Red Bull Salzburg (osztrák) 1–2 (Schürrle 63., ill. V. Berisha 49., 56. – az elsőt 11-esből)

AC Milan (olasz)–Arsenal (angol) 0–2 (Mhitarjan 15., Ramsey 45+4.)
Lazio (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán) 2–2 (Immobile 54., Felipe Anderson 62., ill. Cigankov 52., Júnior Moraes 79.)
RB Leipzig (német)–Zenit (orosz) 2–1 (Bruma 56., Werner 77., ill. Criscito 86.)
Olympique Marseille (francia)–Athletic Bilbao (spanyol) 3–1 (Ocampos 1., 58., Payet 14., ill. Aduriz 45+3. – 11-esből)
Sporting CP (portugál)–Viktoria Plzen (cseh) 2–0 (Montero 45+1., 49.)
A visszavágókat március 15-én rendezik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik