Honvéd, Videoton: a montenegróiak meglepetésre készülnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.04. 11:48
null
A Videoton átugraná a montenegrói akadályt (Fotó: Havran Zoltán)
Csütörtökön megkezdi Európa-liga-szereplését a Videoton és a Budapest Honvéd. Mindkét magyar csapat montenegrói ellenféllel küzd: a fehérváriak a Mladoszt Podgoricával, a fővárosiak pedig a Cselik Niksiccsel. A Videotont és a Honvédot is favoritnak tartják párharcában.

 

CSELIK NIKSICS–BUDAPEST HONVÉD (17.30)

A selejtező első fordulójában Marco Rossi együttesének ellenfele a Cselik Niksics lesz, amelynél az első, montenegrói meccs előtt úgy tartják, a magyar csapat a párharc esélyese.

„A Honvéd nagy név a magyar futballban, és az előző évadban is az egyik topcsapat volt az országban. Ugyan messze vannak attól a szinttől, amelyet az elmúlt század közepén képviseltek, de a magyar bajnokság jelenleg is egyértelműen erősebb a mienkénél” – osztotta meg meccs előtti gondolatait a Dan Online montenegrói honlappal Ilija Radovics, a Cselik védője.

KÉT KÉRDŐJEL A HONVÉDNÁL
Marco Rossi, a kispestiek vezetőedzője két helyen gondolkodik még a montenegrói Cselik Niksics elleni összeállításon.

A honvedfc.hu közlése szerint Rossi 4–3–3-as rendszerben küldi pályára a Honvédot, az összeállítás: Kemenes – Ikenne-King, Ignjatovics, Lovric, Alcibiade (Zsivanovics) – Nagy G., Hidi, Vécsei (D. Diarra) – Holender, Délczeg, Diaby.

„Tiszteljük a Honvédot, amely egyértelműen favorit, de félni nem fogunk. Minden európai meccs értékmérő, és alapvető, hogy az első mérkőzés előtt önbizalommal, hittel kell odaállnunk. Fontos, hogy bátrak és határozottak legyünk. Tudom, hogy ezt könnyebb mondani, mint a gyakorlatban megvalósítani, de a sikernek ez az egyetlen útja. Beleadunk mindent, ami tőlünk telik. Tudjuk már, milyen az, amikor nagyobb figyelem összpontosul a csapatra” – mondta Radovics.

A Cselik Niksics egy éve már elindulhatott az El-ben, miután még másodosztályúként megnyerte a hazai kupát, és tavaly nagy visszhangot váltott ki a szereplése: a bosnyák Borac Banja Luka búcsúztatása (2–2, 1–1) után az ukrán Metalurh Doneckkel szemben simán kiesett (0–7, 2–4), viszont az idegenbeli meccsre 70 órát és 2143 kilométert utazott busszal, amivel kivívták a hazai médiumok elismerését.

„A meccsnek nagy jelentősége van, ezzel teljesen egyetértek. Úgy gondolom, hogy az első találkozón elérhetőbb közelségben lehet a győzelem a saját szurkolóink előtt. Nyernünk kellene. Mindent beleadunk, és meglátjuk, hogy ez milyen eredményre lesz elég a magyar csapat ellen” – mondta a hátvéd, aki hozzátette, olyan eredménnyel lenne elégedett, amellyel megadnák az esélyt a második fordulóba jutásra.
„A nemzetközi meccseken maximálisan koncentrálni kell az első perctől az utolsóig, labdával és anélkül is. Az ellenfél erős, és a sztoriban rájuk írták a favorit szerepét” – mondta Rajkovics.

BUDAPEST HONVÉD

MIKOR KAPCSOLÓDIK BE A SOROZATBA? Az első selejtezőkörben.
KIVEL JÁTSZIK? FK Cselik Niksics (montenegrói) – ellenfél-bemutató
KIT KAPHAT A 2. SELEJTEZŐKÖRBEN? Hibernians (máltai) vagy Vojvodina (szerbiai)
MIKOR? Az első meccs július 4-én, csütörtökön 17.30 órakor lesz, a visszavágót egy héttel később rendezik. A Budapest Honvéd idegenben kezdi a párharcot.
MELYIK TV ADJA? Az M1
REAKCIÓRossi: Nem verhetetlen az ellenfelünkSzlavoljub Bubanja: Nem vagyok elégedett, mivel kaphattuk volna mondjuk a máltai Vallettát vagy a luxemburgi Differdange-ot

VIDEOTON–MLADOSZT PODGORICA (20.30)


Álvaro Brachi, Juhász Roland, Marco Caneira, Stopira – ez is lehetne a Videoton védelme csütörtökön a montenegrói Mladoszt Podgorica ellen, de nem ez lesz. Álvaro Brachi sérülése után lábadozik, Juhász Rolandnak vissza kellett térnie az Anderlechthez, Marco Caneira a Sporting elleni tavaly decemberi Európa-liga-mérkőzés lefújása után kapott piros lapot, az UEFA pedig eltiltotta. Stopira viszont van. Meg helyettes is bőven, így a piros-kékek legjobb négyese nem lesz gyengébb az átlagnál. José Gomes vezetőedző legalábbis cseppet sem aggódik.

SZAVAZÁS

Melyik magyar csapat jut tovább az Európa-liga 1. selejtezőköréből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Vannak megfelelő játékosaink a keretben, akik meg tudják oldani a feladatot – mondta a szakember. – Gondolok itt Szolnoki Rolandra, Szekeres Adriánra vagy éppen Filipe Oliveirára, aki az edzőmérkőzéseken több alkalommal is játszott jobb oldali védőt. Szerencsére meglehetősen bő a keretünk.”

Szükség is lehet a sok labdarúgóra, hiszen egyrészt a Videoton hosszú menetelésre készül – erre később visszatérünk –, másrészt pedig Nikola Mitrovics és a kapus Mladen Bozsovics távozott, Sándor György pedig még nem szerepelhet, hiszen ő is piros lapot kapott Lisszabonban.

„Akik elmentek, azokkal már nem is foglalkoznék – nyilatkozta José Gomes. – Vagyunk így is elegen, sőt igazolni szeretnénk még egy belső védőt és egy csatárt. A futball meg amúgy is ilyen, vannak játékosok, akik jönnek, és a dolgok természetéből fakadóan olyanok is, akik mennek.”
Miroszlav Vujadinovics, a Mladoszt Podgorica kapusa szerint a Videoton a párharc favoritja, ám szeretne meglepetést okozni a fehérvári csapatnak és jó eredménnyel távozni Magyarországról.

„Szeretnénk meglepni a Videotont, ha tudjuk, sőt, nyerni akarunk. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgunk, mivel a Videoton a favorit. Minőségi játékosok alkotják a csapatukat, akiknek bizonyítaniuk kell” – nyilatkozta a Dan Online-nak Miroszlav Vujadinovics, aki szerint a Videotonnak erősségei a légiósai.

„Természetesen tisztában vagyok a Videoton képességeivel. Nagyszerű csapat, amelynek kiváló légiósai vannak. Ugyanakkor pozitívan gondolkodom, nincs okom rá, hogy ne így tegyek. Remélem, sikerül jó eredményt elérnünk Magyarországon” – zárta mondandóját a podgoricai kapus.


VIDEOTON FC

MIKOR KAPCSOLÓDIK BE A SOROZATBA? Az első selejtezőkörben.
KIVEL JÁTSZIK? Mladoszt Podgorica (montenegrói) – ellenfél-bemutató
KIT KAPHAT A 2. SELEJTEZŐKÖRBEN? FK Senica (szlovákiai)
MIKOR? Az első meccs július 4-én, csütörtökön 20.30 órakor lesz, a visszavágót egy héttel később 18.00 órakor rendezik. A Videoton hazai pályán kezdi a párharcot.
MELYIK TV ADJA? Az M1
REAKCIÓGomes: Úgy készülünk, mintha a világ legjobb együttese lenne az ellenfelünkMarko Scsepanovics: Megkaptuk Magyarország egyik leggazdagabb és legjobb klubját

AZ EURÓPA-LIGA CSÜTÖRTÖKI PROGRAMJÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik