FTC: Kuznyecov megosztotta moszkvai tapasztalatait a CSZKA-ról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.21. 14:03
null
Szergej Kuznyecov (középen) a Szpartak trénereként sokat elemezte a CSZKA erősségeit és gyengéit (Fotó: spartak.com)
Nemrégiben még a Szpartak Moszkva megbízott vezetőedzője volt Szergej Kuznyecov, akivel a Fradi Média a magyar csapat CSZKA Moszkva elleni, csütörtöki Európa-liga-mérkőzése kapcsán készített interjút.

 

Szergej Kuznyecov 2018 novemberében lett az orosz csapat másodedzője, majd miután Oleg Kononov vezetőedző az Orenburg elleni hazai 1–2 után benyújtotta a lemondását, a Szpartak Moszkva kinevezte a 37 éves, magyar állampolgársággal is rendelkező szakembert a csapat élére. Nem sokáig maradt a kispadon, a helyét Domenico Tedesco vett át végleges megoldásként, és Kononov stábjából a Kuznyecov sem maradt végül a gárdánál.

„Teljesen megszoktam már a csapatot, és a játékosok is engem. Nagyon sokáig volt kérdéses, hogy maradok-e vagy nem. Az utolsó napokban vált biztossá a helyzetem. Mivel együtt érkeztem a vezetőedzővel, ezért úgy a kerek, ha mindenki, aki vele együtt jött a klubhoz, vele együtt is távozik. Ezt be is teljesítettem, de azért fájdalmas volt” – idézi a fradi.hu Kuznyecov szavait.

A tréner elmondása szerint most összecsomagol a családjával, megvárja Moszkvában a Fradi-meccset, aztán Budapest felé veszi az irányt, ahol szeretne is letelepedni.

Kuznyecov hozzátette, nagyon örült a Ferencváros csoportkörbe jutásának, gratulált is a klubnak. Örült, hogy a CSZKA Moszkvával került egy négyesbe, de fájdalmát fejezte ki azért, mert könnyen a Szpartak is lehetett volna az ellenfél, azonban az utolsó fordulóban kikapott együttese, városi riválisa pedig győzött.

„Négyéves koromtól kezdve a Fradiban futballoztam, ez az anyaklubom, végigjártam a ranglétrát, az összes korosztályos csapatot, amíg eljutottam a felnőttekig. Izgalmas lett volna, ha éppen egy Fradi elleni meccsre készülhettünk volna” – fejezte ki kisebb szomorúságát Kuznyecov.

A Fradi Média a leendő ellenféllel kapcsolatban is érdeklődött a csapatával augusztusban a CSZKA-t 2–1-re legyőző szakembernél, van-e bármilyen bennfentes információja, ami hasznos lehet a csapat számára.

„Biztos vagyok benne, hogy a Fradi stábjának szakemberei jól kielemzik majd a CSZKA-t. De természetesen én is sokat elemeztem az együttest, amikor találkoztunk velük. Több játékosukkal is nagyon vigyázni kell, mert tényleg kiváló képességű labdarúgók. Ott van például az orosz bajnokság gólkirálya, Fjodor Csalov, aki remekül érzi, hogy mikor kell a kapu elé kerülnie, vagy a horvát válogatott fiatalja, Nikola Vlasic, aki szintén rendkívül tehetséges. Nem beszélve a brazil-orosz Mário Fernandesről, akire mindig keresztlabdákkal játsszák át a játékot, és jobb oldalról rengeteg helyzetet tud kialakítani. Általában öt védővel kezdenek, de a támadások építkezésekor a felállásuk átalakul 3–4–3-ra. Amiben még kiemelkedőek, ahogy meg tudják tartani a labdákat” – mondta Kuznyecov, akit az ellenfél gyenge pontjaival kapcsolatban is faggattak.

„Sokat változott mostanában a CSZKA, nyáron is sok labdarúgó távozott. Nagyon fiatal a csapatuk, és a védelmük nem annyira stabil, ott lehetnek hibák. A Fradinak aktívan kell játszania, és a lényeg, hogy ne féljen az ellenféltől. Agresszívnek kell lenni, ott kell lenni mellettük folyamatosan, és biztos vagyok benne, hogy lesz lehetőség a gólszerzésre. A Fradi jól ki tudja használni a szögleteket, szabadrúgásokat, sok magas játékosa van, ebből hasznot lehet húzni. A mi meccsünkön is az egyik találatunk egy szöglet után, a másik pedig egy gyors támadás végén, beadást követően született. Nem lesz könnyű meccs, az biztos, de ha bátran játszik a csapat, jó lehetőségei lesznek. A CSZKA-nak még nincs pontja a csoportban, ezért nagyon veszélyes lesz, hiszen mindenképpen nyernie kell” – felelte a tréner, aki a helyszínen szurkol majd az összecsapáson.

EURÓPA-LIGA
CSÜTÖRTÖK
18.55:
CSZKA Moszkva (orosz)–Ferencváros – élőben az NSO-n!
18.55: Ludogorec (bolgár)–Espanyol (spanyol) – élőben az NSO-n!

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ludogorec 2 2 8–1 +7 6
2. Espanyol 2 1 1 3–1 +2 4
3. FERENCVÁROS 2 1 1 1–4 –3 1
4. CSZKA Moszkva 2 2 1–7 –6 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik