Fontos távozók a Vidi riválisainál - bombaüzlet Genkben

Vágólapra másolva!
2012.09.01. 08:32
null
Onyewu már biztosan nem lép pályára a Videoton ellen a Sportingban (Fotó: Action Images, archív)
Címkék
A nemzetközi átigazolási időszak utolsó napján több értékes játékos is távozott a Videoton leendő Európa-liga-ellenfeleitől, a portugál Sportingtól és a belga Genktől.

A portugál Sportingnál az átigazolási időszak utolsó napján több poszton is változott a keret, igaz, csak a távozási oldalra kerültek nevek.

Az amerikai válogatott védő, Oguchi Onyewu a BL-résztvevő Málagához ment kölcsönbe – Javier Saviola, Manuel Iturra és Roque Santa Cruz mellett ő a spanyol csapat negyedik jelentős nyári szerzeménye –, a már eddig is a biztos távozónak számító bolgár Valeri Bozsinov a leccei kölcsön után ezúttal a Hellas Veronához került, Joao Goncalves a Guimaraeshez, míg a francia Atila Turan a török Ordusporhoz, ugyancsak kölcsönbe. A szintén francia Florent Sinama-Pongolle szakított a Sportinggal, ő szabadon igazolható.

A Videotonnal – a Sportinghoz hasonlóan – egy El-csoportba sorsolt Genktől is többen távoztak az átigazolási hajrában, igaz, náluk voltak érkezők is.

A belga klub bombaüzletet csinált a 21 éves hazai csatárral, Christian Bentekével. Az előző bajnoki szezonban 16, a jelenlegiben öt meccsen három gólt szerző futballistát 8.8 millió euróért vette meg az Aston Villa.

Alighanem Benteke pótlására érkezett a Twentéből kölcsönbe a holland Glynor Plet, aki ebben az idényben öt Európa-liga-selejtezőn háromszor volt eredményes. Ugyancsak a támadósorba vitték oda a Lokeren házi gólkirályát, Benjamin De Ceulaert, akit a legfontosabb szerzeménynek nevez a klub honlapja.

A védelembe jött a Zulte-Waregemtől a dán Brian Hamalainen, elment viszont a kapus Köteles László egyik riválisa, a lengyel Grzegorz Sandomierski, aki kölcsönben az angol Blackburnnél folytatja a pályafutását.

Az Európa-liga G-csoportjában szerepel még a svájci Basel is, amelynél azonban nem volt mozgás az átigazolási időszak hajrájában, ahogy a Videotonnál sem.

A Videoton csoportellenfeleiről itt olvashat bővebben!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik