T. M. 2019.08.16 11:57 Frissítve: 2019.08.17 01:15

Fehérvár: „Nagyjából 180 percig egyszerűen nem fociztunk”

Terjedelmes interjút adott Kovács Zoltán, a labdarúgó NB I-ben szereplő Mol Fehérvár FC sportigazgatója a klub honlapjának. Szóba került az FC Vaduz elleni El-kudarc, Marko Nikolics jelenlegi helyzete, valamint a csapat céljai a 2019–2020-as idényre is.

 

Kovács Zoltán bízik Marko Nikolicsban (Fotó: molfehervarfc.hu)

 

Kovács Zoltánt először a Vaduz elleni vesztes Európa-liga párharcról kérdezték, amelyről elmondta, a csapaton belül mindenkit váratlanul ért a kiesés.

„Nem lehet és nem is akarunk olyan helyzetre felkészülni, hogy papíron gyengébb ellenfél ellen a második körben búcsúzunk, ráadásul ilyen teljesítménnyel. Ha őszinték akarunk lenni, a csapat messze nem azt játszotta, amit tud. A párharc első meccsén szerzett vezető góltól kezdve nagyjából száznyolcvan percig egyszerűen nem futballoztunk. Az elfogadhatatlan teljesítményhez nyugodtan hozzávehetjük a Zeta elleni visszavágó egészét is, ami így már kétszázhetven perc, így nem lehetett továbbmenni. Mondhatjuk, hogy az elmúlt évek európai eredményeiből ez a mostani lóg ki lefelé, és talán sokan aláírnák, ha ezután megint a korábbi széria következne, szerintem azonban eljutottunk arra a szintre klubként és csapatként, hogy ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

Felreppentek olyan pletykák is, hogy az El-kudarcnak „áldozata” is lesz, és Marko Nikolics távozik a székesfehérvári alakulattól, ám a szakvezető és a vezetők bíznak a szerb trénerben, aki az elmúlt években bizonyított.

„A győzelmeknek mindig van gazdája, nyilván a vereségeknek kevésbé, de embernek kell maradni a nehéz pillanatokban is. Marko Nikolics olyan edző, akinek az irányításával a csapat bajnok, kupagyőztes, EL-csoportkörös, BL- és EL-playoffos volt két év alatt, ráadásul érvényes szerződéssel rendelkezik. Bizalmat vívott ki magának a korábbi eredményeivel, és ez a bizalom egy ilyen eredmény után sem tud azonnal elveszni.”

Kovács Zoltán továbbá elmondta, az idény hátralévő részében nem lehet más a céljuk, mint mind a két hazai porondon, a kupában, valamint a bajnokságban is az első helyen végezni. Szerinte ehhez a keret mélysége megfelelő, versenyképes, és több poszton is egészséges konkurenciaharc alakult ki, ami pozitívan hathat a csapat teljesítményére. A csapat a nyári átigazolási szezonban csak erősödött, ám a sportigazgató azt még nem jelenti ki, hogy több változás nem lesz a keretben.

2019.08.18 22:40:24

Európa-liga MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Az esélyt rá csak megerősíti Lovrencsics kapitánysága és a közönség empátiája. Az őszinteség mentén az öltözőben és a pályán egyaránt messzire lehet jutni.

2019.08.06 23:38:37

Európa-liga CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az igazi kérdés persze, hogy milyen szempontok érvényesültek az UEFA döntéshozásában. A legriasztóbb változat, hogy igazából semmilyenek, hacsak a szőnyeg alá söprés gyakorlatát nem tekintjük annak.

2019.08.03 20:09:36

Európa-liga S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Vannak és lesznek is kapitális játékvezetői baklövések.

2019.08.02 21:51:46

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Mi van, ha a játékvezetőt elviszi a mentő? Semmi.