HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.20 18:53 Frissítve: 2018.09.20 21:04

Willian döntött, a Chelsea szaloniki győzelemmel kezdett

Győzelemmel kezdett a favorit Chelsea a labdarúgó Európa-liga L-csoportjában, Willian korai góljával nyert 1–0-ra a görög PAOK otthonában. A Chelsea végig magabiztosan kézben tartotta a mérkőzést, és több góllal is nyerhetett volna. A csoport másik meccsén, Budapesten Vidi FC–BATE 0–2.

HIRDETÉS
Willian korai gólja három pontot hozott a konyhára (Fotó: AFP)

A görögök a helyi szurkolói hagyományoknak megfelelően óriási koreográfiával és maximális mennyiségű pirotechnikai eszköz meggyújtásával nyitottak – ami azt illeti, a füstök tovább tartották magukat a stadionban, mint a PAOK. A szaloniki csapat ugyan nem kezdett rosszul az első percekben, ám rögtön hátrányba került az első Chelsea-kontra után: Ross Barkley középen hozta fel a labdát a 7. percben, balra, Willianhez továbbított, s a londoniak csapatkapitánya 12 méterről a kapuba lőtt (0–1). A PAOK kapusa, Alexandrosz Paszhalakisz mondjuk nem mutatott jól a találatnál…

Ezt követően teljesen a Chelsea kontrollja alá került a meccs, a PAOK örült, ha labdához jutott, de nem hogy ziccert, egyszerű lövőhelyzetet sem tudott kialakítani. Bezzeg Maurizio Sarri csapatának megvoltak a helyzetei, ám Álvaro Morata kapu előtti pechszériája továbbra is kitartott, Pedro pedig a jól záró Paszhalakiszba lőtt egy tiszta ziccert – az első félidő után 1–0-ra vezettek a vendégek.

A játék képe a második félidőre sem változott sokat, legfeljebb kicsit megritkultak a Chelsea helyzetei. A PAOK szakmai stábja próbált frissíteni, ám sem Amr Varda, sem Alekszandar Prijovics beküldése nem élénkítette meg a támadójátékot. Sarri kettős cserét hajtott végre közben: érkezett Cesc Fabregas és César Azpilicueta.

A hajrára fordulva még mindig 0–1 volt az állás, és egyáltalán nem látszott, a PAOK hogyan tudna nulláról az egyre jutni. Egy távoli átlövéssel jelentkezett Vieirinha – ez volt csupán a görögök második kísérlete, a mérkőzés 82. percében –, a végére maradt még rengeteg ápolás és sárga lap, a Chelsea pedig simán megtartotta előnyét és megérdemelten győzött. A londoniaknak az egyetlen igazán aggasztó dolog Pedro lefújás előtt elszenvedett karsérülése lehet.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
L-CSOPORT
PAOK (görög)–Chelsea (angol) 0–1 (Willian 7.)
Szaloniki,
Tumba. Vezette: Undiano Mallenco (spanyol)

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN
Vidi FC (magyar)–BATE Boriszov (fehérorosz) 0–2 (Tuominen 27., Filipenko 85.)

Budapest,
Üllői út. Vezette: Kristoffersen (dán)

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.09 23:10:28

Európa-liga PÓR KÁROLY

NS-VÉLEMÉNY. Erre a futballra tényleg lehet építeni!

2018.11.09 09:13:06

Európa-liga PÓR KÁROLY

A magyar bajnok rácáfolt a pesszimista jóslatokra, Nikolics a siker receptjét is megadta.

2018.11.09 00:16:24

Európa-liga nemzetisport.hu

Kovács István mondta el, miben más ez a csapat, mint a 6 évvel ezelőtti.

2018.11.08 23:36:09

Európa-liga nemzetisport.hu

2018.11.08 18:46:58

Európa-liga nemzetisport.hu

A BATE háromszor is eltalálta a kapufát, pontot lophatott volna a tompán játszó, de továbbjutó londoniaktól.

HIRDETÉS
HIRDETÉS